search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Radiografii dentare digitale

Dispunem de  aparatură ce poate realiza o radiografie dentară care, în doar 9 secunde şi fără multe radiaţii, ne permite să obţinem o imagine digitală complexă asupra dinţilor tăi.

Datorită senzorilor aparatului (sensibili la fotonii radiaţiilor X), imaginea va fi de calitate şi la o rezoluţie net superioară filmului convenţional, ceea ce permite prelucrarea digitală (mărirea sau inspectarea imaginii). Astfel, medicii noştri specialişti pot observa detalii importante ale dinţilor şi structurilor adiacente, pentru tratamente dentare mult mai eficiente, elemente imposibil de analizat în cazul mijloacelor tradiţionale.

Medic care studiaza o radiografie dentar
Radiografia dentară contribuie la stabilirea unui diagnostic corect
Aparat in camera de radiografie dentara digitala si sort pe cuier
Aparatura performantă din Clinicile Dentare Dr. Leahu reduce doza de radiații

Prin reducerea cu 80 % a radiaţiilor, şi femeile însărcinate îl pot folosi. În plus, procesul durează câteva minute şi nu este necesară pregătirea prealabilă sau programare. Nu sunt folosite substanţe chimice pentru developare pentru radiografiile dentare digitale.

Necesitatea unui astfel de aparat de radiologie dentară este cu atât mai mare, întrucât în cabinetele stomatologice Dr. Leahu tratăm situații complexe, precum: urgențe stomatologice, specialiștii noștri fac implanturi dentare, coroane și fațete dentare, pun aparate dentare sau se ocupă de tratamente stomatologice pentru copii.

Află prețurile radiografiilor dentare în clinicile Dr. Leahu.

Beneficiile radiografiei dentare digitale:

 • Doză de radiaţii mult scăzută

  Cercetările în domeniu atestă o reducere a radiaţiei de până la 80% în momentul utilizării unui senzor digital comparativ cu folosirea unui film radiologic. Acest fapt se datorează proprietăţilor senzorului, care îl fac mult mai sensibil la fotonii radiaţiilor X.

 • Posibilitatea prelucrării imaginii

  Imaginea radiografiei digitale poate fi prelucrată pentru a se obţine detalii importante ale dinţilor şi structurilor adiacente.

 • Ecologic

  Nu sunt folosite substanţe chimice pentru developare.

 • Calitate superioară a imaginii obţinute

  Majoritatea senzorilor digitali existenţi în prezent pe piaţă au o rezoluţie a imaginii net superioară filmului convenţional. Aceasta înseamnă că pe radiografiile dentare digitale medicul poate identifica informaţii care nu ar fi fost vizibile pe un film convenţional.

 • Economie de timp

  Timpul de expunere este de numai 9 secunde. Este necesara o programare in prealabil pentru o consultatie.

Tomografia dentară computerizată (CT)

În Clinicile Dr. Leahu realizăm tomografii computerizate dentare, în doar câteva secunde, cu radiaţii minime. Acestea oferă imagini superioare din punct de vedere al calității și al detaliilor, față de o radiografie convențională, și se recomandă în cazul tratamentelor endodontice (de scoatere a nervului), cu implant dentare ori în cazurile care implică intervenții chirurgicale.

Pe acest computer tomograf medicul poate face măsurători foarte precise la nivelul osului, poate măsura lungimea, lățimea, înălţimea şi densitatea osoasă, poate vedea existenţa fracturilor dentare. De asemenea, aceasta este esențială în stabilirea axului de inserţie a implanturilor dentare și monitorizarea evoluţiei şi integrării implantului dentar în osul alveolar.

În Clinicile Dr. Leahu, în protocolul standard al tratamentelor cu implanturi dentare este inclusă și o tomografie computerizată dentară.

Colaj foto cu imaginile surprinse la computer tomograf (CT)
Imaginile realizate cu ajutorul tomografiei computerizate ajută medicul să stabilească un diagnostic exact și un plan de tratament corespunzător

Beneficiile tomografiei dentare computerizate (CT):

 • Examinare rapidă

  Procedura durează între 20 – 40 de secunde si este necesara o programare prealabila pentru o consultatie;

 • Doză redusă de iradiere;
 • Furnizează imagini foarte clare.
 • Calitate superioară a imaginii obţinute

Radiologie digitală și CT, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

ALEGE CLINICILE LEAHU

PROCEDURI NEDUREROASE

Tehnica de lucru şi aparatura modernă ne permit să realizăm tratamente pe implant dentar într-o ambianţă confortabilă pentru tine.

INTERVENȚII DE SUCCES

Implanturile dentare funcţionează şi se simt exact ca un dinte natural. De aceea, este foarte importantă atât igiena orală zilnică, ci şi vizitele regulate la medicul dentist.

DINȚI ÎNTR-O ZI

Poţi pleca acasă cu dinţi provizorii, chiar în aceeaşi zi.

Beneficiile CLINICILOR LEAHU

DOCTORI SPECIALIZAȚI

Te scăpăm rapid, sigur şi fără dureri, de orice problemă dentară ai avea, graţie unei echipe tinere, aflate în permanentă pregătire

TRATAMENTE PERSONALIZATE

Stabilim diagnosticul şi alegem împreună tratamentul ce îţi oferă rezolvarea problemei dentare.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Suntem întotdeauna la curent cu noutățile apărute în domeniul stomatologiei, pentru ca tu să ai parte doar de servicii bune.

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore  Atașează radiografia (opțional) [Mărimea maximă a fișierului: 10MB]

  Dr. Leahu Dental Clinics

  021 9134