search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Relația dintre medic și pacient este cel mai important aspect al unui tratament stomatologic.” Interviu cu Dr. Corina Negrea, medic dentist

 

Doctor dentist Clinicile Dentare Dr. Leahu
Comunicarea dintre medic și pacient este importantă pentru realizarea unui tratament stomatologic corect.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 21 februarie 2020

Vizualizat de 553 utilizator/i

Corina Negrea, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, are 17 ani de experiență în domeniul stomatologiei, iar pentru ea fiecare întâlnire cu pacienții este specială. Consideră că cel mai important aspect în crearea unei relații apropriate cu pacientul este comunicarea.

De ce ați ales stomatologia?

Stomatologia este o meserie care m-a interesat de mic copil. De-a lungul timpului, am întâlnit persoane care povesteau despre întâmplările nefericite de la medicul stomatolog, iar acest subiect m-a provocat, m-a motivat foarte mult. Am avut ocazia să lucrez mai întâi ca asistent într-un cabinet stomatologic, iar această experiență m-a făcut să merg mai departe, să vreau să ajut personal pe cineva cu probleme dentare. Lucrez în stomatologie din 2003, iar Facultatea de Stomatologie, am absolvit-o în anul 2012.

Credeți că este importantă vechimea la un loc de muncă?

Da, este foarte importantă vechimea. Diversitatea cazurilor pe care le întâlnim zilnic ne ajută pe noi, medicii, să învățăm ceva nou. Fiecare caz vine cu ceva diferit, iar noi, la rândul nostru putem transmite informațiile colegilor sau următorilor pacienți.

A fost dificil la începutul carierei?

Da, a fost destul de dificil. Însă eu am avut noroc datorită faptului că am lucrat încă din primii ani ai facultății ca asistent medical. Înainte să studiez la Facultatea de Stomatologie, am lucrat într-un cabinet, alături de medici deschiși care m-au susținut și m-au învățat constant despre domeniul stomatologic. Susținerea lor m-a făcut să îmi descopăr potențialul, să cred în aptitudinile mele.

Ați avut pacienți cu frică de dentist?

Am avut mulți pacienți care au venit speriați in cabinetul stomatologic. Îmi aduc aminte de o întâmplare din primele mele zile ca medic în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Domnul Doctor Leahu a avut o pacientă care tremura, era foarte speriată și nu ne lăsa să o consultăm. Însă, am stat de vorbă, ne-am apropiat și m-a lăsat în final să îi fac un tratament pe canal. De atunci, am dezvoltat o relație de prietenie cu aceasta, vine constant la control și mă bucur că a trecut de „frica de dentist”.

În cazul pacienților speriați, este important ca medicul să înțeleagă dorințele acestuia și să creeze o relație de prietenie. Consider că este foarte importantă chimia dintre pacient și dentist.

Medic dentist in cabinet stomatologic Clinicile Dentare Dr. Leahu

Dr. Corina Negrea în timpul unui consult stomatologic periodic.

 

Care sunt punctele dumneavoastră forte?

Am foarte multă răbdare și reușesc să stabilesc o relație bună cu pacienții. Lucrez constant la mine și încerc să îmi îmbunătățesc aceste calități.

Ce credeți că este dificil în postura de medic dentist?

Este o meserie foarte dificilă, însă mie îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii. Am învățat de-a lungul timpului să gestionez diferite situații în care mă  aflu. Mă încurajează foarte mult faptul că am pacienți cu care am dezvoltat o relație de prietenie în decursul timpului. Atunci când îți revezi un pacient după 8-10 ani, venind la consult zâmbind și care te recomandă altor prieteni, este o mulțumire și un pas înainte pentru tine ca medic.

Care sunt pasiunile dumneavoastră?

Îmi place să citesc, să călătoresc, să vizitez orașe noi. Apreciez timpul liber cât de mult pot, cu ieșiri alături de prieteni și familie.

Cum erau pacienții la începutul carierei dumneavoastră și cum sunt acum în ceea ce privește conștientizarea importanței igienii orale?

Acesta este conceptul care mi-a plăcut de la început la Clinicile dentare Dr. Leahu. Aici se lucrează foarte mult pe prevenție, iar oamenii au început să aprecieze aceste lucruri. Sunt învațați să își păstreze și să își întrețina dantura. E important ca aceștia să își rezolve toate problemele stomatologice și să vină la consult periodic, o dată la 6 luni.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134