Restaurarea întregii danturi, soluția pentru un zâmbet perfect!

 

stomatologie Dr. Leahu coroane dentare
Restaurarea totala a danturii este o opțiune potrivită pentru acei pacienți care își doresc o schimbare radicală în viață.

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 6 februarie 2020

Vizualizat de 1.027 utilizator/i

Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le observăm atunci când discutăm cu o persoană. De cele mai multe ori aspectul îngrijit, albul imaculat și alinierea perfectă a dinților ne ajută să ne creăm încă din primele clipe o percepție bună despre persoana cu care comunicăm. Astfel, pe lângă rolul funcțional, dantura are un rol extrem de important în ceea ce privește estetica și încrederea în propria persoană. Stomatologia a evoluat de-a lungul timpului, iar în ziua de astăzi putem beneficia de numeroase tratamente stomatologice potrivite afecțiunilor și problemelor pe care le întâmpinăm. Restaurarea întregii danturi este acum o opțiune pentru toți acei pacienți care au nevoie de o schimbare majoră în viața lor.

Când putem beneficia de restaurarea întregii danturi?

Dr. Ștefan Lungu Stan, medic specialist protetician, specialist CEREC CAD/CAM în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu explică faptul că o schimbare radicală din punct de vedere estetic și funcțional, trebuie privită din mai multe unghiuri. „În primul rând, este necesar să vedem dacă pacientul mai are sau nu dinți naturali. Dacă acesta nu mai are un anumit număr de dinți naturali, atunci este evident nevoie să se insereze implanturi dentare, iar după această inserare pacientul va fi nevoit să aștepte între 4 și 6 luni pentru vindecare și pentru montarea coroanelor dentare. În al doilea rând, atunci când pacientul are toți dinții naturali, însă aceștia au culoarea modificată și inestetică sau atunci când prezintă fracturi, ori sunt abrazivi, atunci este nevoie să îi refacem prin alte tehnici stomatologice”, completează Dr. Ștefan Lungu Stan. Restaurarea întregii danturi se poate realiza și în cazurile în care pacienții au nevoie de înlocuirea unor dinți lipsă, folosindu-se implanturi și coroane dentare, dar și atunci când dinții suferă de anumite imperfecțiuni, iar pacientul își dorește să aibă un zâmbet perfect. Ceea ce este foarte important, este faptul că orice problemă are o soluție potrivită, iar în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu facem tot posibilul pentru ca pacientul să se poată bucura de zâmbetul mult visat.

Coroanele dentare

Coroanele dentare reprezintă învelișul din ceramică care poate reconstrui unul sau mai mulți dinți afectați chiar și mai mult de 50%. De asemenea, coroanele dentare pot ține locul unui dinte, atunci când este necesar implantul dentar. Acest tip de lucrare protetică se poate utiliza pentru diverse afecțiuni dentare, astfel sunt o alegere potrivită atât în cazul dinților fracturați sau a celor care nu mai pot fi reconstruiți cu ajutorul materialelor compozite, fie atunci când pacientul suferă de bruxism sau eroziuni dentare ori a urmat un tratament de canal. Avantajele coroanelor dentare sunt acelea că împiedică dinții rămași să migreze și îmbunătățesc vizibil fizionomia feței și forța mușcăturii. „Coroanele dentare se pot realiza prin două variante și anume: colaborarea cu tehnicienii dentari sau realizarea acestora în cabinetul stomatologic, cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM”, explică Dr. Ștefan Lungu Stan.

Coroanele dentare realizate într-o singură oră

Tehnologia CEREC CAD/CAM este una dintre cele mai noi metode folosite în stomatologia modernă. Aceasta presupune o tehnică computerizată ce reduce timpul necesar tratamentului, eliminând amprentarea tradițională și șlefuirea manuală a coroanei. Astfel, sistemul se bazează pe o camera video performantă care captează o anumită zonă din interiorul cavității orale, design-ul coroanei dentare este realizat cu ajutorul unui computer, iar informația este transmisă unui aparat de frezare, care realizează în doar o oră o coroană dentară. Durata unui tratament de restaurare totală a danturii depinde de fiecare pacient în parte și, implicit, de tratamentele necesare acestuia. De exemplu, realizarea unei coroane dentare pentru restaurarea unui dinte fracturat poate fi realizată într-o singură ședință având în vedere faptul că tehnologia CEREC CAD/CAM ne permite frezarea unei coroane dentare într-o singură oră. „Atunci când vorbim despre durată restaurării totale a danturii, putem să ne referim la câteva luni, până la un an, în cazul în care avem implanturi dentare deoarece acestea trebuie să se vindece și să se integreze în os. Dacă pacientul are nevoie și de un aparat dentar și optează și pentru acest tip de tratament, atunci perioada poate să se prelungească peste un an de zile”, completează Dr. Ștefan Lungu Stan.

Fațetele dentare

Restaurarea danturii se poate realiza și cu ajutorul fațetelor dentare, acestea reprezintă un strat subțire de ceramică ce învelește suprafața dintelui. De asemenea, fațetele dentare se pot realiza fie cu ajutorul tehnicienilor dentari, fie cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM și se recomandă în situații în care dinții prezintă mici imperfecțiuni de formă, culoare sau aliniere. „Atunci când pacienții optează pentru tratamentul cu fațete dentare, ne referim la un tratament care durează între 1-3 ședințe maxim, uneori fiind suficientă o singură vizită. Acesta nu este un tratament dureros, dacă este necesar să se realizeze și un tratament de canal, atunci poate apărea o anumită jenă, dar aceasta dispare într-o perioadă scurtă de timp”, explică Dr. Ștefan Lungu Stan.

Cum alegem doctorul stomatolog?

Este extrem de important să fim atenți la experiența pe care o are medicul protetician. „În primul rând, pacienții trebuie să fie atenți la experiența medicului și la numărul de lucrări pe care acesta le-a realizat deoarece alegerea necorespunzătoare poate duce la pierderea lucrării într-un timp foarte scurt, 2-5 ani, de asemenea, pe parcurs, pot apărea mai multe tipuri de probleme, de exemplu: retragerea gingiei.”

Medic și pacient in cabinet stomatologic Dr. Leahu

Relația dintre medic și pacient este unul dintre cele mai importante aspecte ale tratamentelor stomatologice

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu lucrul în echipă reprezintă o valoare extrem de importantă. „În general, tot ce înseamnă reconstrucția unui dinte, reprezintă o alegere de echipă. Când mă refer la o echipă, mă refer la echipa de medici și tehnicieni dentari și, bineînțeles, la pacient. Aceasta în cazul în care coroanele dentare sunt realizate în laborator. Astfel, atât medicii, cât și tehnicienii dentari recomandă cele mai potrivite soluții, iar pacientul oferă acordul final asupra lucrării. Atunci când vorbim despre tehnologia CEREC CAD/CAM soluția rămâne la latitudinea medicilor și la hotărârea pacientului”, adaugă Dr. Ștefan Lungu Stan. Dorim să oferim tuturor pacienților noștri sănătatea reală și o experiență excepțională, de aceea pentru orice problemă stomatologică găsim o soluție potrivită! Zâmbește fără griji, programează-te și tu la Clinicile Dentare Dr. Leahu: 0219777

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777