Restricții după detartraj. Ce alimente sunt interzise?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 23 mai 2019

Vizualizat de 28.907 utilizator/i

Detartrajul ar trebui să fie o procedură de care orice persoană să beneficieze măcar o dată la șase luni, iar fumătorii o dată la trei luni. Detartrajul este singura metodă de a scăpa de tartru și se efectuează atât manual, cât și cu ultrasunete.

Tartrul este o problemă cu care se confruntă toată lumea, indiferent de cât de des și de bine se spală pe dinți. E drept că periajul dentar, utlizarea apei de gură și a aței dentare scad riscul formării plăcii bacteriene, dar există și zone sau spații interdentare, în care periuța nu poate pătrunde, iar ața nu reușește să le curețe complet.

Așadar, intervenția medicului stomatolog o dată la șase luni este necesară. În Clinicile Dentare Dr. Leahu medicii îndepărtează cu succes tartrul cu ajutorul detartrajul dentar cu ultrasunete și a periajului profesional. Detartrajul dentar cu ultrasunete este completat cu unul manual, mai ales pentru zonele subgingivale.

Restricții după detartrajul dentar

După detartaj, unii pacienți pot resimți o ușoară sensibilitate a dinților. Această sensibilitate este absolut normală având în vedere că dinții acoperiți de suprafața dură a pietrei vin în contact cu diferite alimente. Tocmai de aceea, este recomandat să se evite alimentele calde, reci sau dulci, timp de câteva zile.

Alimente interzise după detartraj – ce nu ai voie să mănânci

După detartraj, ar fi de evitat alimentele care pot să îți intre în gingii sau să rămână printre dinți așa cum sunt nucile, chipsurile, migdalele, semințele, etc. Nu sunt recomandate nici alimentele care trebuie mestecate mult cum sunt fructele confiate sau ciocolata. Citricele, murăturile, sucul de fructe sau vinul roșu intră în categoria alimentelor acide care pot răni gingiile după procedura numită detartraj.  Alimente prea reci sau prea calde nu sunt nici ele o alegere prea înțeleaptă din cauza faptului că dinții sunt sensibili.

Vrei să te programezi pentru un detartraj efectuat de profesioniști? Clinicile Dentare Dr. Leahu se găsesc în București, Pitești, Timișoara și Turda. Cu o echipă de 200 de angajați și un plan de recrutare de încă 100 de persoane, rețeaua are un portofoliu complex de soluții și cazuistică, construit în cei nouă ani de existență, pentru câteva zeci de mii de pacienți. Pentru programări, sună la 021 9134!
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134