Rețeaua Dentară Clinicile Dr. Leahu deschide încă o clinică în București și anunță concluziile cercetării comportamentului a 50.000 de pacienți la stomatolog

 

Mese stanga, mese dreapta, intrarea in clinica dentara
Clinica Stomatologică Dr. Leahu Piața Alba Iulia

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 24 august 2022

Vizualizat de 255 utilizator/i

București, 24 august 2022 – Clinicile Dentare Dr. Leahu inaugurează astăzi cel de-al nouăsprezecelea centru stomatologic din rețea, în București, în urma unei investiții de 800.000 de euro. Clinica se situează în Piața Alba-Iulia și e a doua ca mărime dintre cele opt clinici stomatologice ale rețelei din capitală. Spațiul are 740 de metri pătrați și găzduiește douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată serviciilor pentru copii, care integrează tehnologia de tip gamification, conform conceptului “Academia Spațială” Dr. Leahu.

interior clinica dentara

Clinica este situată în rond Piața Alba Iulia și este locul în care aparatura medicală modernă se întâlnește cu tehnicile de ultimă generație de îngrijire dentară.

“Ne pregătim pentru un aflux de pacienți cu cazuri simple și investim în cât mai multe cabinete care să le trateze și continuăm să facem și lobby pentru decontarea serviciilor de către Stat sau angajator, prin abonamentele stomatologice. Mutăm accentul de pe tratare pe prevenție în modelul de business, fiindcă peste jumătate dintre copiii și tinerii sub 17 ani nu accesează tratamentul recomandat de stomatolog și se văd consecințele în viața de adult, când în cele mai multe cazuri se impun implanturile dentare.  Chiar dacă am construit rețeaua cu cea mai mare experiență în tratarea cazurilor complexe, credem că leadership-ul de industrie se manifestă și în sensul investițiilor în tratamentele cazurilor necostisitoare, dar care asigură sănătatea dentară pe termen lung.”, declară Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Majoritatea pacienților de peste 50 de ani solicită cel mai des tratamente cu implanturi dentare (15%) și proteze (14%), arată cea mai amplă analiză a companiei, care a interpretat datele a aproximativ 50.000 de pacienți care au accesat, în ultimele 18 luni, circa 500.000 de servicii în clinicile Dr. Leahu din toată țara. Chiar și tinerii sub 30 de ani vin la stomatolog cu afecțiuni care necesită deja tratamente de canal (18%), din cauză că nu au fost tratați la vârste mai fragede, consideră medicul: “Dacă nu te duci la stomatolog începând cu primul dinte, ajungi să ai la 35 de ani problemele care apar, în mod obișnuit, după 65. Asta arată și analiza noastră, tineri adulți cărora suntem nevoiți să le facem extracții la 20 de ani, fiindcă până atunci, cel puțin jumătate dintre ei au stat cu carii. E vital să avem un program național pentru sănătatea copiilor”.

Cel mai recent studiu Kantar, comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu au confirmat pentru al patrulea an la rând că o treime din părinți nu-și duc nici acum copiii la dentist, majoritatea din cauza lipsei banilor. Nici cei care își duc, totuși, micuții la stomatolog nu respectă opinia specialistului: 57% dintre serviciile stomatologice necesare copiilor nu au fost accesate de părinți. Diferența cea mai mare apare în rândul tratamentelor cu aparate dentare (77,69%), sigilări (65,55%) și obturații dentare (61,30%).

Datele pacienților care s-au tratat în clinicile companiei arată că incidența cariilor dentare la copiii sub 10 ani este încă extrem de ridicată, jumătate dintre ei suferind de această afecțiune.

Despre Clinicile Dentare Dr. Leahu

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu prezență în 13 orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov); are 169 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 8750 de metri pătrați și o echipă de peste 650 de angajați, dintre care 200 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și de propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București. www.cliniciledrleahu.ro

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777