Rezecţie Apicală

Un canal necurăţat, blocat de un vârf de ac, o fractură sau o fisură pe rădăcina dinţilor, îţi poate crea complicaţii majore care, netratate, îţi afectează starea de sănătate a întregului corp. Prin rezecţie apicală, o procedură chirurgicală non-invazivă, specialiştii Dr. Leahu – Clinici Dentare reuşesc să preîntâmpine sau să trateze, din timp, aceste probleme.

Ce este rezecția apicală

Rezecţia apicală se face, de obicei, numai după un tratament de canal nereuşit, în urma căruia apare un ţesut de granulaţie ( infecţie ) la nivelul rădăcinii unui dinte. Ea se realizează cu scopul de a salva un dinte, a cărui singură alternativă ar fi extracţia.

Granulomul dentar se formează din cauza infiltrării bacteriilor la vârful rădăcinii şi a osului din jurul ei şi poate evolua până la formarea unui chist care afectează şi dinţii vecini.

În cazul unei infecţii, în primă fază, se încearcă tratarea dintelui prin intermediul endodonției la microscop – precizie maximă, control vizual direct pentru un tratament corect şi complet.

Procedura de chirurgie dentară se efectuează într-o singură şedinţă şi constă în realizarea unei incizii la nivelul gingiei, apoi în îndepărtarea infecţiei apărute la nivelul apexului şi a ţesutului osos afectat.

Rezecția apicală este o procedură de chirurgie dentară care se poate face la toate grupele de dinți, însă având în vedere rădăcinile dentare, suprafețele osoase și relația cu cavitățile anatomice din vecinătate. Află ce preț are o rezecție apicală.

Echipa de medici care realizeaza o rezectie apicala

Rezecția apicală poate fi necesară în anumite situații, pentru a elimina o infecție sau o complicație

La Dr. Leahu – Clinici Dentare, îți oferim tratamente chirurgicale complexe, de ultimă oră, fără disconfort sau îngrijiri speciale post-proceduri.

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777