Rolul pacientului în succesul implantului pe termen lung

 

implanturi dentare

De: | Etichete: , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 10 mai 2016

Vizualizat de 1.476 utilizator/i

Când luăm decizia de a ne pune implanturi dentare ne informăm cu atenție asupra experienței medicului implantolog, asupra riscurilor, asupra materialelor și tehnologiei folosite.

După intervenție  îngrijirea și întreținerea restaurărilor pe implanturi este vitală pentru succesul pe termen lung al tratamentului și pentru păstrarea garanției.

Pentru a ne bucura de comoditatea unui lucrări care arată și se comportă ca și dinții naturali,  trebuie să avem grijă să păstram acest beneficiu.

Cum ne asigurăm de succesul implanturilor dentare?

  1. Ne informăm temeinic înainte de intervenție asupra experienței medicului implantolog

Este foarte important să alegem medicul implantolog potrivit, pentru a asigura succesul intervenției și a evita apariția de probleme ulterioare.

  1. Igiena trebuie să fie exemplară: periaj, ață dentară, apa de gură

 Implanturile au nevoie de o îngrijire minuțioasă zilnică. Cea mai importantă zonă în menținerea integrității unui implant este reprezentată de porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului și formează un „sigiliu biologic”, cu rol de a proteja implantul dentar integrat în os, de agresiunea microbilor prezenți în cavitatea bucală. Dacă se acumulează mâncare și microbi în jurul implanturilor, pe lângă respirația urât mirositoare, gingiile se vor îmbolnăvi. Apar durerile de dinți,  iar  cu timpul microbii pot pătrunde înspre osul care susține implantul. Acest lucru va determina resorbția osoasă.

Trebuie să ne curățăm implanturile după fiecare masă. Dacă nu este posibil trebuie să avem grijă că măcar de două ori pe zi – dimineață și seară, să ne spălam pe dinți.

Periajul se face ca la dinții naturali. Nu trebuie să uităm să ne periem și limba, gingiile și obrajii, asta pentru că bacterile din jurul dintelui supraviețuiesc pe limbă. Este util să folosim periile interdentare sau pe cele  cu vârf conic. În caz că utilizați o periuță dentară electrică, periajul se va face cu mare grijă, pentru a nu răni gingia.

După periaj este important să folosim ață dentară. Există mai multe tipuri de ață dentară: subțire, groasă, cu sau fără ceară. Ața dentară cu ceară alunecă mai bine peste suprafețele dentare. De asemenea există ață dentară care este impregnată cu mentă sau fluorizi. Pe oricare o alegeți este important să o folosiți pentru a avea acces în zonele pe care periuța de dinți nu le-a putut curată.

Cu apa  de gură nediluata se clateste cavitatea bucală timp de un minut, de două ori pe zi (dimineața și seara). După ce folosim apa de gură, timp de 30 minute, nu se consumă alimente și nu se beau lichide.

  1. Controlul periodic la dentist o dată la 6 luni

Întâlnirile periodice cu medicul dumneavoastră dentist sunt necesare. Stomatologul poate să observe dacă va păstrați implanturile și lucrările protetice curate, dacă gingiile și osul sunt sănătoase, dacă au apărut modificări.

În Clinicile Dr.Leahu  suntem foarte atenți la aspectele de mai sus și avem grijă să îți amintim când trebuie să vii la consult.

Tehnologia modernă din clinica stomatologică și experiență medicilor ne ajută să avem rezultate foarte bune chiar și în cazurile cele mai complicate.  Recordurile de vârstă ale pacienților cărora le-am pus implanturi dentare : 18 ani, respectiv 86 de ani.

 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777