,,Să lucrezi cu copiii este o provocare, însă este și distractiv.” – Interviu cu Loredana Neagu, responsabil pacienți copii

 

responsabil de pacient in receptia clinicii de copii
Academia Spațială Dr. Leahu reprezintă locul magic unde toți copiii se simt în siguranță.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 19 noiembrie 2021

Vizualizat de 398 utilizator/i

Sănătatea orală și bucuria pe care o simt copiii care vin la Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă două priorități atât pentru părinți, cât și pentru întreaga echipă de pedodonție. Sprijinul și comunicarea deschisă pe care le oferă părinților un responsabil de pacient, atunci când micuții lor au de realizat un plan de tratament, au ajutat-o pe Loredana Neagu, Key Account în cadrul Academiei Spațiale Dr. Leahu să devină o persoană mândră de ceea ce face și cu calități deosebite în viața de zi cu zi. Despre experiența sa profesională și despre relația dintre ea și echipa medicală, ne povestește chiar Loredana, în interviul următor.

De cât timp faci parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și cum arată o zi de lucru obișnuită în această companie?

Fac parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu de 2 ani și sunt responsabil de pacienți în clinica pentru copii Academia Spațială.

O zi de lucru obișnuită începe cu verificarea și soluționarea apelurilor, mesajelor și email-urilor, în cazul meu, de la părinții sau aparținătorii pacienților mei. Particip la consultații cu medicii stomatologi din ziua respectivă pentru a întocmi un plan de tratament pe care aparținătorii micuților pacienți să îl înțeleagă cât mai bine. Practic, eu țin legătura cu părinții sau bunicii și cu medicii pentru soluționarea cât mai eficientă și cât mai clară a tuturor problemelor întâlnite la micii pacienți.

Cum este să lucrezi cu cei mici în Academia Spațială Dr. Leahu?

Să lucrezi cu copiii este o provocare, însă este și distractiv. Cea mai mare provocare pentru întreaga echipă de pedodonție este convingerea micuților copii, mai ales cei cu frică de stomatolog, de a se așeza pe scaun și de a deschide gurița. Ne este de mare ajutor și conceptul clinicii, deoarece copiii pășesc într-o lume de poveste, lumea lui Tuti, Dințișorul Zurliu, un dințișor foarte prietenos. De asemenea, cei mici au parte de jocuri educative, dar și distractive, care îi fac să uite că sunt la medic, transformând întreaga vizită într-o misiune care se sfârșește cu premii pe măsura așteptărilor lor.

responsabil pacienti in birou

Loredana Neagu, responsabil pacienți în cadrul Academiei Spațiale Dr. Leahu.

Ce îți place cel mai mult la faptul că lucrezi cu echipa de medici stomatologi cu practică limitată la pedodonție?

Ce îmi place cel mai mult la acest job este munca în echipă și faptul că ne coordonăm foarte bine atât în discuția cu pacientul, cât și cu aparținătorii lui. Este foarte important să legăm o relație de prietenie cu cei mici pentru ca ei să poată avea încredere în personalul medical și să nu simtă că au venit la medic.

Povestește-mi despre o situație în care ți-a fost atribuită o sarcină cu care nu erai familiară și cum ai rezolvat-o.

Fiecare zi vine cu o provocare și învăț mereu lucruri noi, fiind pusă în diverse situații.  Pentru a înțelege situația pe care o voi relata o să vă prezint, pe scurt, pașii pe care îi urmează un pacient nou venit în clinică. În mod normal, aparținătorii vin cu cei mici la o consultație în cabinetul medicului stomatolog, unde li se propune un plan de tratament. În funcție de situație, cum ar fi: gravitatea problemelor dentare, cât de cooperant este copilul, afecțiunile pacientului, vârsta lui etc., acest plan de tratament poate include și alte proceduri ajutătoare pentru tratarea problemelor dentare, cum ar fi o formă de sedare: inhalosedare, sedare enterală sau sedare profundă. Așadar, într-o zi am primit un apel de la o mamică a unui copilaș cu autism care locuiește la 700 km de București. Mi-a explicat în mare situația celei mici și că le-ar fi foarte greu să vină mai întâi pentru o consultație și apoi pentru intervenție, dar totuși ar vrea un plan de tratament, fie el orientativ. Așa că împreună cu echipa de pedodonție am întocmit un plan de tratament după câteva poze trimise de mămică, am stabilit o programare și toate detaliile premergătoare intervenției. A fost vorba de o reabilitare totală sub sedare profundă la un copilaș în vârstă de 4 ani și jumătate, părinții au fost foarte mulțumiți, iar fetița foarte fericită că are dințișori și nu mai are dureri. De atunci avem foarte mulți pacienți din toată țara și chiar din afara țării cu care lucrăm astfel.

Care este cea mai frumoasă amintire alături de echipa ta?

Am foarte multe amintiri frumoase alături de echipa mea, ne înțelegem bine, lucrăm excelent împreună și facem fericiți copiii, la fiecare întâlnire. Consider că cele mai frumoase amintiri sunt acelea când părinții copilașilor îmi trimit poze sau filmulețe cu reacțiile lor la ceva timp după intervenții sau atunci când ne reîntâlnim la controalele periodice. Cu toții ne bucurăm și suntem mândrii de reușitele noastre.

responsabil pacienti in stanga, pacient pe scaun, medici stomatologi in dreapta

Loredana Neagu, responsabil de pacienti împreună cu medicii stomatologi și micuțele paciente.

Ce te motivează cel mai mult la acest job și cum îți atingi mereu obiectivele stabilite?

Așa cum spuneam și mai devreme, motivația vine tocmai din fericirea celor mici și mulțumirea părinților sau aparținătorilor. Este o bucurie imensă pentru noi, după ce vedem rezultatele și încrederea cu care cei mici se întorc în clinică. Sunt mulți copilași care la prima consultație nu vor nici măcar să pășească în clinică, iar după terminarea consultației nu mai vor să meargă acasă. Este o satisfacție enormă pentru noi, echipa de pedodonție.

Care sunt pasiunile tale?

Iubesc animalele, am trei câini și o pisică, un husky, un ciobănesc de bucovina, un teckel și un motan găsit la motorul mașinii, pe care l-am adoptat cu doi ani în urmă. Aștept cu nerăbdare să vină sfârșitul de săptămână, să pot petrece cât mai mult timp cu ei. De asemenea, îmi place să călătoresc, să vad peisaje frumoase, să cunosc oameni noi, să descopar tradițiile din diferite zone ale țării. Lucrurile simple mă fac fericită.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi, scrie-ne sau trimite CV-ul tău la adresa de email hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777