Scoaterea firelor după implantul dentar. Când se face și cum are loc intervenția

 

asistent medical in stanga, medic stomatolog in dreapta
Scoaterea firelor după implant dentar este important să se realizeze la 7-10 zile după ce intervenția a fost efectuată.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 4 | 27 decembrie 2022

Vizualizat de 6.477 utilizator/i

Fiecare dintre noi trebuie să cunoască importanța unui implant dentar și pașii care sunt de urmat în ceea ce privește procedura prin care se realizează. Indiferent că vorbim despre inserarea unui număr mic de implanturi dentare sau despre reconstrucția întregii danturi, la Clinicile Dentare Dr. Leahu, pacienții beneficiază de proceduri moderne, sigure și fără durere, prin care își recuperează complet sănătatea dentară.

Implantul dentar înlocuiește cu succes dintele natural într-un timp foarte scurt și ne ajută să ne recăpătăm funcțiile masticatorii și fonetice. Astfel, putem duce o viață normală fără disconfort, având din nou dinți ficși. Unul dintre pașii pe care trebuie să-i urmăm atunci când realizăm implanturi dentare este scoaterea firelor, iar odată cu scoaterea acestora, medicul chirurg verifică și dacă implantul începe să se vindece corect.

Descoperă în articolul următor toate informații necesare despre procedura de îndepărtare a firelor de sutură și ce trebuie să faci pentru un rezultat foarte bun al implantului dentar.

De ce este nevoie de sutură în tratamentul cu implant dentar

După inserarea unui implant dentar este nevoie de sutură pentru că de cele mai multe ori pacientul nu are os suficient, iar medicul chirurg trebuie să deplaseze puțin gingia pe o suprafață mai mare decât aria unde se inserează implanturile. În felul acesta, medicii au o aport mult mai bun al osului și șansele de reparare a gingiei sunt mult mai sigure.

Ce tipuri de fire se folosesc în chirurgia orală

În Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt două categorii de fire: cele care țin gingia lipită la 7-10 zile și firele care țin membranele compacte la 2-3 săptămâni.

Cele mai folosite fire sunt cele din poliamidă. Aceasta fiind, de fapt, un plastic deștept, de care nu se lipește nimic. De asemenea, poliamida este lucioasă și are o structură foarte compactă, stabilă dimensional, astfel că nu se lipește de absolut nimic din cavitatea bucală. În acest caz, mâncarea și resturile alimentare rămase nu stau lipite de firele de sutură, iar în momentul în care ne clătim pur și simplu gura sau ne spălăm pe dinți, toate bacteriile se îndepărtează.

Când are loc scoaterea firelor după implant dentar

,,De obicei, scoaterea firelor după implant dentar se realizează între 7 și 10 zile. Însă, mai există și fire speciale, pe care medicii chirurgi le folosesc atunci când efectuează intervenții mai complexe, iar acestea se scot la 2, 3 săptămâni. Cu acest gen de fire, chirurgul trece în ,,hamac”, adică pune fire dintr-o parte în alta peste membranele și osul pe care l-a pus, pentru a ține totul compactat și presat. Iar aceste fire se scot numai după ce medicul chirurg este sigur că s-a presat totul și s-a incorporat cu un cheag de sânge stabil”, explică Dr. Mișu Dîgă, medic stomatolog, specialist chirurgie dento-alveolară.

Cât timp durează procedura de îndepărtare a firelor de sutură

Procedura de îndepărtare a firelor durează în principiu cam 5-10 minute și nu mai este nevoie de anestezie dentară. Se poate da, însă, cu un spray în cazul în care pacientul este anxios.

Cum se realizează recuperarea după implantul dentar

Implanturile dentare necesită atât o îngrijire atentă și regulată, acasă, cât și controale periodice la medicul stomatolog. Curățarea minuțioasă a acestora pe toată perioada vindecării reprezintă succesul tratamentului pe termen lung. Igiena orală trebuie efectuată în mod regulat, zilnic, dimineața și seara, cu o periuță de dinți cât mai moale. Este necesar să se maseze zona cu firele de sutură și toate zonele operate, astfel încât gingia să se lipească cât mai bine.

Imediat după realizarea intervenției cu implanturi dentare, pacientul trebuie să evite în primul rând fumatul, alcoolul, orice aliment dur, deoarece poate răni zona operată. De asemenea, este necesar să se evite și băuturile carbogazoase. În ceea ce privește alimentația, medicii stomatologi recomandă pacienților cu implanturi dentare să consume după intervenție alimente moi, semilichide, la temperatura camerei.

Având în vedere importanța îngrijirii bucale pentru sănătatea ta generală, teama de dentist nu ar trebui să te împiedice să vii la controalele regulate și mai ales la igienizările dentare profesionale, care de regulă trebuie realizate la 6 luni de zile. E momentul să faci din sănătatea ta orală o prioritate și să uiți de frica de stomatolog, mergând la stomatolog! Programează-te acum la 021 91 34 sau prin WhatsApp aici:  și lasă-te pe mâna specialiștilor din Clinicile Dentare Dr. Leahu!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Scoaterea firelor după implantul dentar. Când se face și cum are loc intervenția

 1. Bandrabur

  În ce situație trebuie extrași dinții naturali pt a fi înlocuiți cu implant? Eu doresc să îi păstrez pe cei naturali și implanturi să fie unde nu am .Dar nu înțeleg DC așa a propus dl doctor?Vă mulțumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Extracția dinților este recomandată atunci când există boala parodontală ce a dus la mobilitatea dinților și în cazul în care dinții sunt foarte afectați de carii dentare profunde, iar aceștia nu se mai pot salva prin tratamente de canal. Vă așteptăm la un consult de specialitate pentru a vorbi despre soluția potrivită pentru dumneavoastră. Vă rugăm să sunați pentru programare la 021 9134.

   Răspunde

 2. Marinescu Ada

  Bună ziua eu mi-am pus 6implanturi pe maxilar la 4 zile mi sa făcut lucrarea provizorie care este strâmbă și nu pot mesteca întrebarea mea este se mai poate da jos și reface alta ,medicul mi-a spus ca nu se mai poate decât după 3luni pt ca risc sa-mi pierd implanturile! Este adevărat acest lucru pt ca țin sa nu îl cred

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Da, într-adevăr este mai bine să așteptați să treacă cele 3 luni, pentru a înlătura orice posibilă complicație. Recomandarea noastră este ca mâncarea consumată să fie cât mai moale, pe bază de supe și piureuri. Pentru mai multe informații și programări ne puteți suna la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777