Sigilările – soluția eficientă pentru prevenirea cariilor la copii

 

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 14 iulie 2016

Vizualizat de 1.466 utilizator/i

Dacă îți dorești ca micuțul tău să ajungă un adult cu o dantură impecabilă, trebuie să ai grijă de dințișorii lui încă din copilărie și să mergi, regulat, la dentistul pentru copii. Din păcate, este un lucru binecunoscut  faptul că cei mici nu acordă prea mare atenție periajului dentar, mai ales în ceea ce privește partea din spate a gurii. De aceea este bine să știi că există o metodă foarte simplă, nedureroasă, care îl va ajuta pe cel mic să scape de cariile dentare, printr-o simplă vizită la dentistul de copii.

Ce este sigilarea dentară și cum funcționează

Sigilările dentare sunt soluția simplă, rapidă și ieftină de a preveni cariile dentare, problema cea mai des întâlnită la copii. Acestă metodă este utilizată atât în stomatologia pentru copii , cât și în cea generală și se aplică, de obicei, dinților neafectați de carie.

Sigilarea dentară este un strat protector aplicat pe suprafața dinților, cu scopul de a ține departe resturile de mâncare și bacteriile ce duc la apariția cariilor dentare. În cabinetul de stomatologie pentru copii, această tehnică constă în aplicarea unui strat de compozit fluid pe suprafața dinților, în special în șanțuri, unde se acumulează resturile alimentare, iar periuța de dinți nu poate ajunge.

Etapele procedurii

  1. Curățarea suprafeței dintelui – se realizează un periaj dentar profesional, urmat de uscarea dintelui
  2. Aplicarea sigilantului – medicul dentist de copii se aplică, pe toată suprafața dintelui, sigilantul pentru a putea pătrunde în șanțuri, apoi se fotopolimerizează
  3. Evaluarea – medicul dentist de copii va verifica dacă aplicarea sigilantului nu afectează mușcătura.

Când trebuie efectuată sigilarea?

Pentru ca cel mic să scape de problemele dentare din viitor este bine ca sigilarea să fie realizată imediat după eruperea primilor dinți permanenți, recomandă medicii dentiști de copii din clinicile stomatologice Dr. Leahu. Numărul dinților la care se poate aplica depinde de cât de predispus este copilul la apariția cariilor dentare. În general, aceasta se aplică pe măselele definitive, apărute între 6 și 12 ani.

Cât timp rezistă sigilările?

Durata de viață a sigilărilor depinde de materialul care a fost folosit și de obiceiurile alimentare, precum și de igiena orală. Aplicarea sigilantului necesită urmărirea atentă de către medicul stomatolog pentru copii, pentru a surpinde din timp uzura acestuia, precum și apariția cariilor dentare. De aceea, este important controlul periodic, o dată la 6 luni, in cabinetul de stomatologie pentru copii.

Este foarte important de reținut că această metodă este menită să protejeze și să sprijine igiena orală și nu să o înlocuiască. De aceea, nu trebuie să omitem periajul dentar de cel puțin două ori pe zi, completat de utilizarea aței dentare.

Vino cu cel mic la dentistul de copii din cabinetele stomatologice  Dr. Leahu, pentru a afla ce poți face pentru sănătatea dentară a copilului tău.

 

 

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777