Spune-mi ce dantură ai, ca să-ți spun ce periuță de dinți să folosești!

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 2 | 26 februarie 2018

Vizualizat de 2.074 utilizator/i

Igiena orală și implicit periajul dinților de două ori pe zi joacă un rol esențial în asigurarea unei danturi sănătoase și frumoase, tocmai de aceea alegerea periuței potrivite este o etapă importantă. Atunci când alegem periuța de dinți trebuie să fim atenți la câteva aspecte importante, astfel încât să ne asigurăm că aceasta va curăța eficient.

Cum ne alegem periuța de dinți?

În primul rând, trebuie să fim atenți la tipul de peri. Persoanele care au dinți și gingii sănătoase pot opta pentru o periuță de dinți cu duritate medie, perii prea duri vor afecta smalțul. În cazul pacienților cu implanturi sau gingii sensibile, este recomandată o periuța cu peri moi. Indiferent de gradul de duritate, perii trebuie să aibă capetele rotunjite iar capul periuței să fie suficient de mic pentru a pătrunde în locurile greu accesibile. Dacă capetele sunt ascuțite, acestea vor răni gingia.

În ceea ce privește dimensiunea, aceasta trebuie să fie potrivită vârstei celui care o utilizează, de exemplu:

  • pentru copiii mai mici de doi ani, periuţa trebuie să aibă capul de 15 mm;
  • pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, capul periuţei este recomandat să aibă 19 mm;
  • pentru copiii între 6 şi 12 ani, dimensiunea potrivită este de 22 mm;
  • începând cu vârsta de 12 ani, periuţa poate avea capul de 25 mm.

Periuța de dinți electrică v.s. manuală

Periuța de dinți electrică este din ce în ce mai utilizată, fiind mult mai ușor de folosit decât cea manuală, atât de către copii, cât și de către adulți. O periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut, în plus nu necesită îndemânare deosebită. Conform celor mai recente studii aceasta îndepărtează mai bine placa bacteriană, reducând astfel riscul apariției gingivitei.

Spre deosebire de periuța electrică, cea manuală este mult mai accesibilă ca preț și este disponibilă pe mai multe forme, dimensiuni și grade de duritate a perilor. Chiar dacă nu asigură un confort ridicat în utilizare, precum cea electrică, periuța manuală este mai ușoară, mai agilă în folosire și, mânuită corespunzător, asigură o igienă orală optimă.

Pentru a veni în sprijinul unei igiene orale corecte, nu uitați de vizita le medicul dentist. Vă așteptăm în Clinicile Dr. Leahu, unde orice problemă dentară își găsește rezolvarea. Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 021 9777.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Spune-mi ce dantură ai, ca să-ți spun ce periuță de dinți să folosești!

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Sigur că da! Periuța electrică este foarte bună atât pentru dinții naturali, cât și pentru coroanele dentare atașate pe implanturi. O zi frumoasă!

      Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777