021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Stomatologia practicată din pasiune pentru oameni. Interviu cu medicul dentist Paul Bores

 

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | martie 9th, 2017

Vizualizat de 1.486 utilizator/i

„Ca stomatolog e foarte important să fii sincer, să convingi pacientul cu argumente medicale, dar în același timp cu calm și răbdare, să îi oferi cea mai buna soluție terapeutica posibila.” Dr. Paul Bores a ales stomatologia datorită pasiunii sale pentru oameni, iar satisfacția pacientului mulțumit este dovada că practică această profesie din plăcere.

Când v-aţi descoperit pasiunea pentru medicină? 

Dr. Paul Bores: Încă din perioada adolescenței am descoperit că sunt o persoană empatică și că am o mare satisfacție atunci când reușesc să aduc zâmbetul pe chipul unei persoane. Pasiunea mea pentru medicină a fost de la început legată de stomatologie și nu de medicina generală. Consider că un tratament stomatologic corect, efectuat cu calm, atenție, empatie și dus până la capăt aduce în final multă fericire și satisfacție, atât pentru mine ca medic, dar mai ales pentru pacient.

Ce vă determină să vă placă ceea ce faceți?

Dr. PaulBores: Îmi place ceea ce fac pentru că percep stomatologia ca pe o profesie frumoasă, nobilă, cu rezultate vizibile, imediate. Dintotdeauna mi-a plăcut să fiu practic și creativ în același timp, atât cu mintea cât și cu mâinile mele, iar acest domeniu le solicită pe ambele. În același timp îmi place ceea ce fac deoarece sunt o persoană sociabilă, îmi place să lucrez cu oamenii și îmi place să lucrez în echipă. La Clinicile Dr. Leahu am întâlnit un mediu foarte dinamic, cu mulți pacienți și cu o echipă numeroasă, implicată și energică.

Credeți că pacienții țin cont de sfatul medicului stomatolog?

Dr. Paul Bores: Tind să cred că pacienții țin cont de sfatul medicilor stomatologi onești și empatici. Nu putem generaliza această teorie deoarece din păcate nu toți medicii stomatologi recomandă pacienților cel mai potrivit tratament. Trăim într-o societate din ce în ce mai informată, atentă, pretențioasă și selectivă, iar pacienții sunt foarte exigenți în ceea ce privește medicii stomatologi. Ca stomatolog e foarte important să fii sincer, să convingi pacientul cu argumente medicale, dar în același timp cu calm și răbdare, să îi oferi cea mai buna soluție terapeutica posibila. Atunci se va ține cont de orice sfat oferit. 

Care sunt cele mai frecvente probleme pe care le au pacienții care vin să se trateze la dumneavoastră?

Dr. Paul Bores: Din păcate, una din cele mai frecvente probleme o reprezintă lipsa de putere financiară pentru rezolvarea tuturor problemelor dentare și este trist că unii pacienți sunt în stadiul în care nu pot rezolva doar o parte din probleme, ci trebuie să recurgă la o reabilitare completă. De aceea educația în igiena dentară este o investiție, pentru că lipsa ei poate duce la cheltuieli foarte mari.

O altă problemă este imposibilitatea  de a renunța la fumat. Pur și simplu nu vor să o facă deși le explicăm cât de mult fumatul agravează problema, iar procesul de vindecare este îngreunat.

Tehnologia evoluează extraordinar în stomatologie. Cum vedeți acest domeniu pe viitor?

Dr. Paul Bores: Tehnologia vine în ajutorul nostru din ce în ce mai puternic, însă acest lucru presupune pregătirea noastră permanentă pentru că nu e ușor să ții pasul. Orice tehnologie nouă presupune achiziționarea de echipamente, participarea la cursuri și multe ore de exersare. De cele mai multe ori însă, merită efortul. Satisfacția este uriașă când vezi că reușești să tratezi mai bine, mai repede, mai frumos și fără durere față de tratamentele din trecut. Din acest punct de vedere este un mare avantaj că mi-am început cariera într-o clinică unde se ține în permanență pasul cu tehnologia și unde experiența pacientului este prioritatea numărul unu. Sper ca dezvoltarea, evoluția și numărul de pacienți multumiți din Clinicile Dr. Leahu să fie în creștere și pe viitor.

 

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.