Stomatologie copii

Pentru a îi oferi celui mic o experiență cât mai plăcută la prima lui vizită la medicul dentist, trebuie să alegi cu grijă clinica stomatologică și medicul care îl va consulta.

De asemenea, din dorința de a le face vizita cât mai plăcută, am creat pentru ei un concept special, Academia Spațială Dr. Leahu, unde copiii se pot împrieteni cu personaje de poveste, se pot juca în spațiile special amenajate și, în același timp, pot beneficia de tratamente stomatologice moderne, realizate de către o echipă de medici dentiști cu experiență.

Sala de asteptare colorata, din clinica stomatologica pentru copii, Academia Spatiala Dr. Leahu, cu personaje din Lumea lui TUTI, Dintișorul Zurliu, pe pereti si pe pernuteCabinet stomatologic pentru copii, cu scaun albastru si perna cu personaj din Lumea lui TUTI, Dințișorul Zurliu
Servicii Preț
Consultatie astronaut( 5-9 ani, Consultatie+Radiografie+Periaj Profesional) 310 lei
Consultatie cadet( sub 5 ani, Consultatie +Educatie Periaj) 200 lei
Consultatie Comandant(Copii >10 ani, Consultatie +Radiografie+Detartraj si Periaj Profesional) 420 lei
Sigilare dinte permanent 200 lei
Sigilare dinte temporar 150 lei
Obturatie dinte permanent 380 lei
Extracție dinte temporar mobil 165 lei

Formular de programare

Completează câmpurile de mai jos și te contactăm în maximum 24 de ore

Nu întârzia vizita la medicul dentist a copilului tău, dacă are următoarele simptome:

probleme în masticație
dinții înghesuiți sau strâmbi
pierderea timpurie a unui dinte temporar (de lapte)
zgomote la deschiderea sau închiderea gurii
mușcarea frecventă a obrazului său mușcarea cu dinții inferiori a cerului gurii
dinți care nu se întâlnesc (rămâne spațiu între ei)
maxilare care nu sunt proporționale cu restul feței
sugerea degetului sau alte obiceiuri vicioase care continuă după vârsta de 3-4 ani
bărbie prea în spate sau prea în față
dinții de sus din față nu intră în contact cu cei de jos în mușcătură.
La Dr. Leahu – Clinici Dentare punem accent pe educaţia şi prevenţia orală, într-un cadru adecvat micuților, astfel încât ei să se întoarcă întotdeauna cu plăcere și fără frică de medicul stomatolog.
Băiețel la consultație la medicul stomatolog
Consultațiile de stomatologie pentru copii sunt mereu foarte plăcute la Clinicile Dr. Leahu
Medic stomatolog pediatru tratând o fetiță
De cele mai multe ori tratamentele efectuate la dentist sunt nedureroase pentru copii

Stomatologie copii, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

Cele mai frecvente intrebari despre stomatologie copii:


Când ar trebui să aibă loc prima vizită la medicul stomatolog pediatru?

Vizita la medicul stomatolog se face cel târziu începând cu vârstă de 3 ani. Multe din primele vizite pe care le avem sunt doar pentru a stabili un prim contact între copil și medicul dentist. Nu trebuie să așteptăm până la apariția durerii pentru a face această primă vizită. Fă-i cunoștință cu stomatologul pentru copii din timp, asta îl va ajuta pe cel mic să treacă peste teama de dentist și va avea parte de o lecție despre igiena orală din parte unor specialiști.


Care sunt costurile tratamentelor stomatologice pentru copii?

  • Consultație (sub 5 ani) 105 lei
  • Consultație (peste 5 ani) 221 lei
  • Profilaxie completă 315 lei
  • Sigilare dinte permanent 160 lei
  • Tratament necroză/gangrenă/ședință 160 lei
  • Extracție dinte temporar mobil 105 lei
  • Extracție dinte temporar imobil 210 lei


Va fi dureros pentru el?

Ştim că părinţii sunt sceptici când vine vorba de tratarea copilaşului lor, dar în cadrul clinicilor stomatologice Dr. Leahu suntem preocupaţi atât de tratarea corectă a eventualelor afecţiuni și urgențe stomatologice, cât şi de confortul micuţului pacient. Învingem teama de dentist prin serviciul de inhalosedare și transformăm anxietatea într-o stare de calm și relaxare la stomatolog. Sigur și eficient, fără efecte adverse.

Cele mai comune probleme stomatologice la copii:

CARIA

Caria este prima şi cea mai întâlnită problemă dentară, ce poate apărea chiar de la vârsta de 6 luni (numită caria de biberon), fiind cauzată de consumul de alimente şi lichide bogate în zaharuri (lapte, sucuri de fructe). Totodată, caria afectează mai ales copiii mai mari, care au o igienă dentară incorectă sau o alimentație nesănătoasă.

Caria poate fi prevenită prin consultaţii dentare periodice, prin sigilări (aplicarea unui material special, care să protejeze structura dinților) sau fluorizări (ce presupun aplicarea unui gel, paste sau lac ce conţine o cantitate mare de fluor, numai după ce dinţii au fost igienizaţi prin detartraj și periaj profesional).

GINGIVITA

Gingivita este o altă afecţiune ce poate apărea la vârste fragede şi este cauzată de boli infecțioase şi igienă dentară incorectă. Poate fi prevenită sau ameliorată doar prin periajul dentar corect şi regulat, completat de aţa dentară şi de vizite, la fiecare 6 luni, în clinica stomatologică.

ABCESUL

Abcesul apare ca o o infecție la baza dintelui, care se manifestă printr-o umflătură locală şi durere. De asemenea, poate fi prevenit printr-o igienă orală corespunzătoare şi o alimentație sănătoasă, săracă în grăsimi, zaharuri, sodiu.

ÎNGHESUIRILE DENTARE

Înghesuirile dentare sunt o altă problemă frecventă în rândul copiilor. Dinţii incorect aliniați şi neuniformi sunt o urmare a apariției întârziate sau accelerate a dinților definitivi, problemă ce poate fi rezolvată cu ajutorul aparatelor dentare pentru copii.

Articole despre stomatologie copii

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777