Succesul unui implant dentar în cazul persoanelor diabetice

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 1 mai 2017

Vizualizat de 4.898 utilizator/i

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție de înlocuire a unui dinte lipsă. Acesta ajută atât la îmbunătățirea masticației și la obținerea unei danturi perfect funcționale , cât și la înfrumusețarea aspectului dinților.

Spre deosebire de puntea dentară, care presupune pilirea și scoaterea nervilor dinților vecini sănătoși în vederea montării,  un implant dentar este non-invaziv  pentru dinții vecini și, mai mult decât atât,  stimulează vascularizarea și însănătoșirea țesuturilor vecine.

Cu atâtea beneficii pentru sănătatea persoanelor care apelează la această metodă, nici nu este de mirare că implantul dentar reprezintă o soluție din ce în ce mai populară pentru toți cei care doresc să își rezolve problemele dentare sigur, rapid și fără dureri. Datorită tehnologiei avansate și a calității superioare a materialelor folosite, te poți recupera foarte repede după implantare și îți poți relua în cel mai scurt timp activitățile cotidiene. De asemenea, vei putea mânca absolut tot ce îți dorești și vei fi o persoană mult mai  încrezătoare și mai zâmbitoare, grație danturii frumoase și functionale pe care o vei avea.

Totuși, poate fi implantul dentar o soluție potrivită și pentru persoanele care suferă de diabet?

Când vine vorba de  riscurile și problemele cu care se confruntă persoanele bolnave de diabet,  una dintre cele mai problematice și supărătoare situații este aceea a intervențiilor chirurgicale. Bolnavii de diabet se recuperează mult mai greu în urma unei intervenții și pot apărea complicații precum: cicatrizare lentă, vindecare greoaie sau infecțiile sistemice ale plăgii.

De asemenea,  implantul dentar poate avea șanse mai mici de succes pentru persoanele bolnave de  diabet din cauza problemelor legate de osteointegrare. În cazul în care osul maxilarului nu poate crește, iar implantul nu se fixează corect, se ajunge la pierderea acestuia. Pentru a fi siguri că implantarea este reusită,  atunci ar trebui folosită o procedură modernă ce ajută la regenerarea țesuturilor și anume: tehnica PRGF. Prin centrifugarea unei cantități mici din sângele pacientului, se obține o plasmă ce va fi injectată în locul în care s-a realizat implantul dentar, pentru vindecarea mai rapidă a țesuturilor.

Dacă pacientul ține sub control diabetul, urmează toate indicațiile medicului și este monitorizat atent,  atunci șansele obținerii unui rezultat post-operator excelent în cazul unui implant dentar cresc semnificativ! Principalul lucru pe care pacientul trebuie sa îl aibă în vedere tot timpul este menținerea nivelului glucozei din sânge în parametrii recomandați de medic. De asemenea, alți factori majori care ajută la succesul unui implant dentar sunt: respectarea unei diete sănătoase și  realizarea unor exerciții fizice regulate.

Persoanele care suferă de diabet pot opta atât pentru înlocuirea unui singur dinte, cât și pentru  reabilitarea întregii danturi, cu ajutorul implantului dentar fast&fixed. Astfel, vă veți bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă în orice moment, rapid, sigur și fără dureri!

În cazul în care suferiți de diabet, este necesar să informați medicul stomatolog cu privire la acest aspect, pentru a vă putea evalua corect situația și pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru problemele cu care vă confruntați.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777