,,Suntem un colectiv unit, iar rezultatele vin din satisfacția pe care o are pacientul”, interviu cu Dr. Alina Stanomir, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, Turda

 

Dr. Alina Stanomir Clinicile Dentare Dr. Leahu Turda
Comunicarea este un prim pas spre a învinge teama de dentist.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 13 martie 2020

Vizualizat de 483 utilizator/i

Alina Stanomir este medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Turda. A ales să devină medic deoarece rezultatele aduc întotdeauna un zâmbet pe chipul pacientului, iar acest lucru o motivează zilnic.

De ce ați ales domeniul stomatologiei?

Am ales să practic stomatologia deoarece mi s-a părut întotdeauna un domeniu frumos al medicinei. În urma mai multor vizite în cabinetul de medicină dentară am decis că stomatologia este meseria pe care doresc să o practic. Mi-am dorit să previn și să tratez afecțiunile pacienților.

Cum vă simțiți în cadrul Clinicile Dentare Dr. Leahu?

Vin cu drag la Clinica Dentară Dr. Leahu din Turda. Suntem un colectiv unit și ne ajutăm reciproc de fiecare dată. Comunicarea medic-asistent este una foarte bună, iar rezultatele sunt vizibile prin satisfacția pe care o are pacientul. O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este o zi în care pacienții ne devin prieteni.

Ați întâmpinat dificultăți la începutul carierei?

În cazul meu, începutul carierei nu a fost atât de dificil. Colegii mai mari au fost mereu alături de mine, am primit ajutor din partea lor și ne-am sfătuit în orice situație.

Credeți că este importantă vechimea la locul de muncă?

Da, consider că vechimea la locul de muncă este importantă pentru că experiența se câștigă odată cu timpul, iar în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu există șansa ca fiecare medic stomatolog să evolueze frumos.

Ce credeți că este dificil în postura de medic dentist?

Postura de medic dentist poate fi dificilă în ceea ce privește gradul de dificultate al tratamentelor pe care le efectuează. Atunci când planul de tratament este realizat corect și discutat de la început cu pacientul, totul trebuie să decurgă fără niciun impediment.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Relația dintre medic și pacient este foarte importantă din punctul meu de vedere. Încrederea pacientului se câștigă odată cu discuția inițială pe care medicul o poartă cu acesta, în care sunt explicate pe înțelesul lui toate variantele și etapele de tratament.

Cât de importantă credeți că este educarea pacientului cu privire la igiena orală?

Educarea pacientului cu privire la igiena orală este o etapă extrem de importantă care trebuie efectuată încă din primele vizite ale pacientului în clinică. Profilaxia este o metodă eficientă de prevenție a apariției leziunilor carioase și a bolii parodontale.

Care este secretul unui medic de succes?

Secretul unui medic de succes constă în reușitele pe care le obține în tratarea pacienților.

Care sunt punctele dumneavoastră forte?

Consider că sunt o persoană ambițioasă, punctuală și dornică de a învăța lucruri noi.

Cum și-ar putea învinge unii pacienți teama de dentist?

Comunicarea este un prim pas spre a învinge teama de dentist. Dacă pacientul este bine informat cu privire la manoperele care i se vor realiza, atunci capătă încredere în noi, iar frica dispare.

Ce te motivează să vii la cabinetul stomatologic în fiecare zi?

Unul din motivele pentru care vin în fiecare zi la cabinetul stomatologic este dorința de a face pacienții să zâmbească.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134