Sustinem preventia pentru sanatatea dentara a copiilor

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 12 | 22 februarie 2017

Vizualizat de 1.783 utilizator/i

Alaturi de  Patronatul furnizorilor de servicii medicale private( PALMED) am avut  o intalnire cu reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in care am solicitat desfiintarea plafonului de decontare a serviciilor medicale pentru copii astfel incat dentistii sa poata oferi macar celor mici orice fel de servicii gratuit.

Romania este tara cu cele mai multe persoane cu carii dentare dar si tara in care alocatiile de la buget pentru tratamente stomatologice sunt cele mai scazute.

Statul asigura doar echivalentul a maximum 12 plombe pe luna, pentru copiii care merg la dentist. Adica un medic care are contract cu CNAS poate face aproximativ 12-15 interventii minime pe luna. Din pacate este o picatura intr-un ocean in conditiile in care aproape 4 milioane de copii au carii sau alte probleme stomatologice.

Plafonul este de 1.600 de lei pe  medic, pe luna. Ceea ce este, dupa parerea noastra, insuficient. Si, in plus, acest plafon nu este diferentiat pe copii si adulti.

Ne dorim sa asiguram tuturor copiilor din Romania o dantura sanatoasa si o dezvoltare normala prin tratamentele stomatologice gratuite decontate de fondul asigurarilor de sanate.

Probleme de sanatate generală care derivă din netratarea danturii copiilor

Copiii care nu beneficiaza de un tratament corect al cariilor pot  avea tulburari de masticatie, infectii ale cailor respiratorii si chiar afectiuni cardiovasculare.

Durerile dentare provocate de carii au efecte si asupra concentrarii la scoala si determina, consumul de alimente mai usor de mestecat, dar mai proaste din punct de vedere al valorii nutritive, adesea cu niveluri crescute de zahar avand drept consecinta aparitia problemelor de crestere si dezvoltare si chiar a obezitatii.

Un copil care merge la stomatolog o sa fie un adult cu o dantura sanatoasa!

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

12 thoughts on “Sustinem preventia pentru sanatatea dentara a copiilor

 1. Popescu valentin

  Putem beneficia de un tratament decontat macar parțial în tratament stomatologic ,implantologie și refacerea danturi cu implanturi,va multumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Casa de asigurări nu acoperă aceste servicii stomatologice, de aceea un astfel de tratament nu poate fi decontat.

   Răspunde

 2. Viorel Ciuna

  Extractiile sunt acoperite de CNAS pentru adulti? Exista un pachhetului acoperit de CNAS pentru adulti si daca da, care este acesta?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  Răspunde

 3. Trandafir Marius

  Bună ziua numele meu este trandafir Marius și aș vrea să știu și eu dacă pot sa fac și eu o dantură ficsa la dumneavoastră în rate

  Răspunde

 4. Maria

  Bună ziua! Am doi copiii și medicul dentist ne teimite spre dvs. pentru aparat metalic fix pe ambele arcade. As vrea da știu cât costa și dacă CAS Constanța decontează costurile. Va mulțumesc frumos!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Pentru tratamentele copiilor putem să vă ajutăm cu o programare prin CAS/CNAS, dar doar în București, la Academia Spațială Dr. Leahu. Prețul unui aparat dentar fix, cu brecketi metalici, pornește de la prețul de 3 300 lei, însă este nevoie de un consult la medicul specialist, pentru ca acesta să vă recomande cel mai potrivit aparat dentar pentru problemele stomatologice cu care se confruntă copiii. Pentru programări, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777