„Teama de dentist vine din cauza necunoscutului” – Dr. Marcela Bar, medic stomatolog Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea

 

Dr. Marcela Bar Clinicile Dentare Dr. Leahu in cabinet pe scaun
Echipa Clinicii Dentare Dr. Leahu Oradea vă așteaptă de luni până vineri, la adresa: Complex Luceafărul, str. Calea Aradului nr. 4A.

De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 29 iunie 2021

Vizualizat de 1.822 utilizator/i

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din industria de stomatologie din România, cu prezență în nouă orașe la nivel național (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu și Ploiești), printr-o clinică deschisă în 2020. Astfel, întreaga echipă se află în continuă dezvoltare și pregătire, pentru a oferi cât mai multor pacienți sănătate reală și o experiență excepțională la stomatolog. Despre cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Oradea, dar și despre provocările întâlnite în lucrul de zi cu zi ne povestește Dr. Marcela Bar, medic stomatolog.

Când ați decis că vreți să deveniți medic stomatolog și ce anume v-a îndemnat să alegeți acest domeniu?

Am decis să devin medic pentru că dintotdeauna am vrut să mă implic și să ajut oameni. Medic stomatolog am decis să devin pentru a-i ajuta pe oameni să zâmbească cu drag, eu întotdeauna mi-am dorit să văd în jurul meu zâmbete frumoase și sănătoase, tocmai de aceea în fiecare zi mă bucur de alegerea pe care am făcut-o în ceea ce privește profesia.

De cât timp faceți parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și cum vă înțelegeți cu echipa?

Fac parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Oradea de puțin timp, aproximativ o lună, dar mă simt de parcă aș fi fost aici de la înființare. Stomatologia este un domeniu unde interdisciplinaritatea reprezintă baza activității zilnice. De aceea, mi-am dorit să fac parte dintr-o echipă unde cooperarea și coordonarea sunt valori comune ale tuturor membrilor. Mă bucur să fac parte din această echipă, pot să spun că este minunat să lucrez în fiecare zi alături de colegii mei.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Este ușor să vii la serviciu când știi că totul va decurge conform planului. Știu că am mereu un ajutor de nădejde, o asistentă medicală pregătită pentru orice situație, un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte. O zi în clinică nu înseamnă doar lucrul cu pacientul, înseamnă întâlnirea cu colegii, discuțiile și lucrul în echipă. Pentru mine, Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă un loc potrivit pentru dezvoltarea profesională și personală. Suntem o familie, ne ajutăm și ne respectăm, ne susținem și ne ridicăm moralul reciproc.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlniți la pacienții dumneavoastră?

Eu mă specializez în ramura pedodonției și lucrez foarte mult cu copiii. Pot să spun că am văzut un număr foarte mare de pacienți, cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani, cu demineralizări ale smalțului dentar în zona frontală și carii de biberon. Ponderea cea mai mare o au afecțiunile odontale, adică cariile dentare.

Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

La baza oricărei manopere ce urmează sa o realizez este comunicarea, aceasta are un rol foarte important. Deoarece tratez copii cu vârste diverse, este necesar să le explic foarte detaliat, pas cu pas, tot ceea ce voi face. Îmi pregătesc pacienții înainte de a începe tratamentul propriu-zis, deoarece nu trebuie să „îi iau prin surprindere” cu o anumită manoperă și să le provoc teamă. Deci, provocarea cea mai mare pentru mine este să mă fac înțeleasă, pentru a putea lucra corect și pentru a le readuce micuților mei pacienți zâmbetul pe buze.

Cum și-ar putea învinge unii pacienți teama de dentist?

Un protocol foarte important la Clinicile Dentare Dr. Leahu, mai ales pentru micuții pacienți, este reprezentat de ședința de împrietenire. Teama vine din cauza necunoscutului, de aceea, toți pacienții ne devin prieteni. Dacă celor mici le este explicat totul, noi le putem câștigam încrederea și putem preveni teama.

Care credeți că sunt atuurile unui stomatolog bun?

Un stomatolog bun trebuie să aibă minimul de cunoștințe de psihologie. Lucrăm cu oameni, ajutăm oameni și îi facem mai fericiți și mai încrezători în propria persoană!

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ați trăit de-a lungul carierei dumneavoastră?

Cel mai frumos este momentul când, la sfârșitul actului terapeutic, copilul îmi spune că a fost grozav și că abia așteaptă să mai vină. Atunci când cei mici mă îmbrățișează sau chiar îmi oferă desene realizate de ei drept mulțumire, sufletul mi se umple de bucurie și sunt din ce în ce mai motivată să continui să lucrez împreună cu echipa pentru a bucura cât mai mulți copiii.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient? 

Așa cum am menționat mai sus, în relația noastră cu pacientul, comunicarea reprezintă cel mai important aspect. Pacienții sunt diferiți, tocmai de aceea noi, ca medici, trebuie să ne facem înțeleși și să explicăm fiecărui pacient în parte planul de tratament cu avantajele și dezavantajele sale. Oamenii vin la noi pentru a-și recăpăta sănătatea zâmbetului, este datoria noastră să îi ajutăm să aleagă tratamentul cel mai potrivit pentru sănătatea lor.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale și dacă îți dorești să lucrezi într-o echipă unde sănătatea pacientului este pusă pe primul loc, scrie-ne și trimite-ne CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicate carierelor:  https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777