,,Teama de stomatolog poate fi învinsă chiar în cabinetul stomatologic.” Interviu cu Dr. Tanya Teodorescu, medic stomatolog

 

medic stomatolog in cabinet
Legătura dintre medic și pacient trebuie să fie una strânsă, pentru a oferi pacientului sentimentul de siguranță.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 6 august 2021

Vizualizat de 799 utilizator/i

Dr. Tanya Teodorescu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, apreciază sinceritatea și corectitudinea și consideră că un medic stomatolog bun trebuie să dea dovadă de aceste calități pentru a-i oferi pacientului un rezultat final excepțional. Află din următorul interviu cum decurge o zi obișnuită pentru Dr. Tanya Teodorescu și care sunt cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de relația dintre medic și pacient.

Ce anume te-a îndemnat să devii medic stomatolog?

Încă de mică, mi-a plăcut să ajut oamenii, să îi ascult și să le ofer sfaturi atunci când au avut nevoie. Imediat după terminarea liceului, am observat în jurul meu foarte multe persoane care aveau probleme cu sănătatea orală. Pentru că îmi doream foarte mult să îi ajut, am hotărât să urmez facultatea de medicină dentară. Încă din primul an de studii, domeniul stomatologiei mi-a stârnit un interes aparte, am realizat că pot aduce o schimbare în bine în societate prin obținerea zâmbetelor frumoase și sănătoase.

De cât timp faci parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu și cum te înțelegi cu echipa?

Fac parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu din anul 2016 și mă înțeleg foarte bine cu fiecare coleg din echipă. Consider că ne completăm unii cu alții, fiecare are o atribuție și un rol în a oferi pacientului sănătate reală și experiență excepțională la stomatolog. Suntem o echipă multidisciplinară, de fiecare dată ne încurajăm și ne motivăm atunci când avem nevoie.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlnești la pacienți?

Cea mai comună afecțiune dentară pe care o întâlnesc la pacienți este caria dentară. Aceasta este cea mai răspândită afecțiune dentară și, totodată, cea mai frecventă cauză care produce durere. Alte probleme des întâlnite sunt: acumularea plăcii bacteriene și a tartrului dentar, dar și pierderea unuia sau mai multor dinți. De multe ori, pacienții ajung la stomatolog atunci când nu se mai poate face nimic și, de aceea, este necesar să extragem dintele sau dinții afectați. În acest sens, îmi sfătuiesc întotdeauna pacienții să respecte vizitele regulate la cabinet, din 6 în 6 luni, pentru a preveni afecțiunile orale.

medic stomatolog in cabinet

Dr. Tanya Teodorescu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Meseria de medic stomatolog este o provocare pe care ne-o asumăm zilnic. Provocarea în sine mă ajută să evoluez permanent și să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Printre provocările pe care le întâlnesc în lucrul cu pacienții se numără și frica de stomatolog. Aproape în fiecare zi întâlnesc pacienți cu un grad ridicat de stres și anxietate, deoarece în trecut au avut experiențe neplăcute la cabinetul de medicină dentară. De aceea, în astfel de situații mă concentrez să ajut pacientul să privească situația în ansamblu și să înțeleagă riscurile și beneficiile actului medical.

Cum pot pacienții să controleze stresul și anxietatea în cabinetul de medicină dentară?

Din punctul meu de vedere, pacientul ar trebui să opteze pentru mai multe opinii. Scopul medicului stomatolog este acela de a-i oferi încredere pacientului. Pentru a ajuta cât mai mult pacientul, medicul trebuie să fie amabil, să dea dovadă de profesionalism și să știe cum să comunice cu acesta. Teama de medicul stomatolog poate fi învinsă printr-o simplă vizită la cabinet și prin comunicare.

Care crezi că sunt atuurile unui stomatolog bun?

,,Nimeni nu se naște profesionist, însă este bine să lucrezi permanent pentru a deveni unul!”, este citatul la care mă gândesc mereu. În această meserie trebuie să fii atent la detalii, deoarece este extrem de important să înțelegi de la pacient simptomatologia pe care o prezintă, istoricul medical și așteptările pe care le are de la tine, ca specialist. De asemenea, un medic stomatolog bun lucrează în echipă, deoarece calitatea muncii într-un colectiv unit crește standardele actului medical.

Pe de altă parte, ca medic stomatolog trebuie să fii capabil să iei decizii corecte, rapide și benefice pentru pacient. Medicul stomatolog trebuie să dea dovadă de profesionalism, să trateze corect afecțiunile dentare, să fie amabil și respectuos. Astfel, pacientul se simte confortabil pe scaunul stomatologic.

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ai trăit de-a lungul carierei tale?

Cele mai frumoase experiențe sunt cele în care readuc zâmbetul pe chipul pacienților mei. De asemenea, de-a lungul carierei, au fost momente în care am reușit să rezolv cazuri dificile și, bineînțeles, momente în care m-am bucurat de reușitele noastre profesionale, ca echipă.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient? 

Consider că medicii trebuie să fie aproape de pacienți. Comunicarea dintre medic și pacient este foarte importantă. Aceasta trebuie să fie bazată pe sinceritate, încredere și corectitudine. Totodată, relația dintre cei doi trebuie să fie construită pe baza respectului reciproc. Legătura dintre medic și pacient trebuie să fie una strânsă, pentru a  oferi pacientului sentimentul de siguranță. Încrederea pacientului se câștigă încă de la prima vizită la cabinet, prin tonul și explicarea cât mai detaliată a planului de tratament de către medicul stomatolog.

În final, am vrea să știm ce face Dr. Tanya Teodorescu în timpul liber?

În timpul liber îmi place să am un stil de viață echilibrat, îmi place să fac sport, să citesc și să mă întâlnesc cu prietenii și familia, pentru că ei cântăresc foarte mult atunci când vine vorba de fericirea mea.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și îți dorești să îți recapeți sănătatea și frumusețea danturii, echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu este întotdeauna pregătită să îți ofere ajutorul de care ai nevoie. Ne găsești în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Constanța, Timișoara, Turda, Sibiu și Iași, iar în curând la Galați și la Cluj Napoca. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777