Tehnologia CAD/CAM în cabinetul stomatologic

 

Tehnologia CEREC CAD/CAM
Tehnologia CEREC CAD/CAM permite realizarea tehnicilor computerizate.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 8 martie 2018

Vizualizat de 2.269 utilizator/i

Multe cabinete stomatologice consideră că, în epoca vitezei, timpul nu ar trebui să reprezinte o problemă. Pentru că la Clinicile Dentare Dr. Leahu suntem conștienți că timpul fiecărui pacient este foarte important, folosim tehnologia CAD/CAM, astfel încât să obținem rezultate de înaltă calitate, atât din punct de vedere funcțional, calitativ, cât și estetic, într-un timp record. Restaurările protetice proiectate și realizate cu ajutorul tehnologiei digitale CAD/CAM în cabinet nu numai că sunt gata într-o singură zi, fără a compromite estetica sau calitatea, ci sunt și rezistente în timp, oferind pacientului garanția unui zâmbet frumos și natural. Astfel, specialiștii noștri se folosesc de puterea computerelor pentru a proiecta și fabrica restaurări protetice estetice, rapide și întotdeauna durabile.

Avantajele lucrărilor dentare realizate cu ajutorul tehnologiei digitale CEREC CAD/CAM sunt multiple iar pe termen lung te ajută să ai un zâmbet frumos și sănătos. În primul rând, coroanele și fațetele dentare realizate cu ajutorul tehnologiei digitale CEREC CAD/CAM sunt mult mai fidel adaptate preparării făcute de medic, prin control direct. Acestea sunt realizate de către medicul dentist într-o singură vizită iar verificarea preparării poate fi facută pe loc, în cabinet.

Un alt beneficiu al lucrărilor dentare realizate cu ajutorul tehnologiei digitale CEREC CAD/CAM este acela că „se pot face probe imediat după frezare, înainte de cristalizarea în cuptor și permit adaptarea rapidă în cabinet, fără a aștepta zile sau chiar săptămâni la rând. Mai mult decât atât, lucrările sunt extrem de precise iar rezistența ceramicii frezate și apoi cristalizate în cuptor este de lungă durată. La fel ca și coroanele din laborator, lucrările dentare realizate cu ajutorul tehnologiei digitale CEREC CAD/CAM pot fi stratificate cu ceramică presată de către medic”, spune dr. Irina Manafu, medic dentist, specialist CEREC CAD/CAM.

Discuția cu tehnicianul dentar după turnarea modelului nu mai este neceară, astfel, pacientul economisește timp prețios.

Spre deosebire de amprentele tradiționale, amprentele digitale sunt mult mai bine suportate de către pacienții cu reflexe accentuate de vomă. Acestea sunt comode și nu mai implică linguri și materiale de amprentă, ci doar o mică cameră video care amprentează într-o singură etapă toată cavitatea bucală, precum și mușcătura. „Amprentele digitale sunt precise iar mașina de frezat computerizată are o marjă de eroare neglijabilă. Orice microdetaliu al câmpului protetic este înregistrat la nivel de microni, cu maximă acuratețe, ceea ce va genera întotdeauna o lucrare precisă”, adaugă dr. Irina Manafu, medic dentist, specialist CEREC CAD/CAM. În ceea ce privește limitări în designul pieselor protetice, „softul primește update-uri constante care ajută medicul dentist să intervină în designul final, într-un timp relativ scurt.

De fiecare dată când mergem la medicul stomatolog ne dorim să beneficiem de un tratament rapid, confortabil și de calitate. „Toate aceste lucruri sunt posibile acum cu tehnologia de ultimă generație. CEREC este o tehnologie inovatoare, care a apărut în urmă cu mai bine de 30 de ani și care în toată această perioadă s-a perfecționat în permanență. CEREC este singurul sistem integrat de cabinet care îi permite medicului stomatolog să ofere pacienților tratament într-o singură ședință la cel mai înalt nivel de calitate”, spune Ana Maria Coadălată, CAD/CAM Specialist Dentsply Sirona. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale tratamentelor efectuate cu CEREC:

  • tratament mai confortabil, amprentarea digitală realizată cu ajutorul unui scanner intraoral CEREC Omnicam este mai rapidă, mai simplă și mai confortabilă, eliminând procesul neplăcut și inconfortabil al amprentării clasice cu material siliconic;
  • tratament mult mai rapid, efectuat cu sistemul CEREC, comparativ cu alte procedee. Acesta se realizează într-o singură ședință, fără a se face rabat la calitate;
  • restaurări protetice cu funcționalitate și estetică ridicate, peste 250 de studii științifice atestă durabilitatea restaurărilor efectuate cu CEREC. În plus, medicul dentist are la dispoziție o gamă variată de materiale pe care le poate prelucra, cele mai utilizate fiind din categorii precum ceramica și zirconia. Individualizarea și machiajul lucrărilor poate fi realizat în cabinet, astfel obținându-se restaurări atât funcționale, cât și estetice.

Despre Dentsply Sirona

Cu un istoric de mai bine de 100 de ani, „Dentsply Sirona ajută profesioniștii din domeniul stomatologic să ofere clienților servicii mai bune, mai sigure și mai rapide. În urma fuziunii dintre DENTSPLY International și Sirona Dental Systems GmbH în 2016, compania își păstrează poziția de lider de piață la nivel global acoperind o gamă completă de consumabile și tehnologie pe segmentul serviciilor profesionale dentare. Având sediul operațional în Germania, compania dezvoltă, produce și distribuie produse de îngrijire dentară și orală, sisteme de restaurare CAD/CAM, o gamă completă de consumabile, sisteme digitale intraorale, panoramice și imagistică 3D, centre de tratament dentar, piese de mână, sisteme de igienă și produse prefesionale pentru ortodonție, endodonție și implanturi”, ne informează Ana Maria Coadălată, CAD/CAM Specialist Dentsply Sirona .

Dentsply Sirona este prezentă în 120 de țări și își desfășoară activitatea prin intermediul a 15.000 de angajați. Aflați mai multe informații pe: www.dentsplysirona.com

Începe-ți cariera la Dr. Leahu – Clinici Dentare Spune-ne câte ceva despre tine şi lasă-ne CV-ul tău aici, iar noi te vom contacta.

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777