TEST Cum poți să afli dacă dinții tăi mușcă în mod corect?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 10 septembrie 2018

Vizualizat de 1.234 utilizator/i

Mulți dintre români au probleme cu dinții și unii dintre ei au reale dificultăți în a mușca. Totuși, există un test simplu cu ajutorul căruia oricine poate verifica dacă are sau nu o mușcătură corectă.

Pentru a verifica dacă mușcă sau nu corect, orice persoană, matură sau nu, poate să ia o hârtiuță și să încerce să o rupă cu dinții din față. Dacă celor care fac asta le va fi greu să facă acest lucru, este clar că nu au mușcătura corectă și este nevoie de tratament de specialitate.

„Cel mai simplu test poate fi făcut acasă de către doritori. Trebuie să luăm o bucățică de hârtie și o punem între dintii din față și vedem dacă aceasta trece tinându-i închiși. Dacă nu reușim să rupem hârtia cu dinții din față, înseamnă că avem ocluzie deschisă și că trebuie să ne ocupăm de ea. Este genul de test pe care îl poate face părintele copilului pentru a vedea dacă rupe sau nu hârtiuța”, explică doctorul Ionuț Leahu.

Ce se întâmplă dacă mușcătura nu este corectă?

În cazul unei mușcături incorecte, dintii incorect pozitionati sunt supusi unor forțe mai mari decât este normal în timpul masticației, ceea ce poate duce la distrucție sau chiar pierderea lor. În plus, conform medicilor stomatologi, dinții incorect pozitionati pe arcada sunt mult mai predispuși la carii. Malocluziile pot duce în timp la gingivite, parodontite sau parodontoze.

„De ce este important mușcătura? Pentru că una este ca pacientul să folosească forțele pe cei 28 de dinți, alta este ca forța să se împartă pe 8 dinți și ceilalți 20 să nu fie folosiți deloc. Acest aspec poate dăuna grav danturii pe termen lung”, mai spune doctorul Ionuț Leahu.

Medicii stomatologi recomandă pacienților să vină la control o dată la șase luni. Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134