Țigările, dușmanul de temut al dinților

 

Tigarete

De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 12 decembrie 2018

Vizualizat de 279 utilizator/i

Pe lângă lipsa de igienă și amânarea controalele stomatologice periodice, țigările sunt unul dintre marii dușmani ai danturii. Nicotina care se depune pe smalțul dinților atacă atât dinții cât și gingiile și face ca pacientul să ajungă mult mai repede la așa numita boală parodontală.

Nicotina este unul dintre cei mai aprigi dușmani ai danturii, iar statisticile arată că fumătorii au mult mai multe probleme de natură stomatologică.

„Am avut pacienți care mărturiseau că fumează și două pachete de țigări pe zi. Nicotina se depune pe suprafaţa dinţilor, colorându-i în galben. Aceasta poate fi îndepărtată prin igienizarea profesională, dar ea se va depune extrem de repede la loc. Totuși nicotina are și alte efecte mult mai grave pentru pacienți, nu doar cele de ordin estetic”, spune doctorul stomatolog Ionuț Leahu.

Fumul de ţigară afectează smalţul dinţilor, iar cariile apar mai frecvent decât în cazul nefumătorilor.

„Cel mai de temut risc este cel al cancerului oral sau orolaringian. Totuși, în cadrul Clinicilor Dr. Leahu dispunem de Velscope, singurul aparat de depistare a cancerului oral aprobat de Health Canada şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Este cea mai simplă, rapidă şi non-invazivă modalitate de testare împotriva cancerului oral”, mai afirmă doctorul stomatolog Ionuț Leahu.

Cariile apar mai frecvent în rândul fumătorilor. Totodată, în urma intervențiilor chirurgicale, în cazul fumătorilor, vindecarea este un pic mai greoaie.

„Fumul are niște substanțe care îngustează vasele de sânge și astfel se vindecă mai greu zona supusă unei intervenții chirurgicale, așa cum este implantul dentar. Și riscul de infecție este mai mare în cazul fumătorilor, apărarea locală este mai proastă. Până și osul se poate modela mai puțin fericit. Din păcate, mare parte din pacienții fumători au parodontoză într-un stadiu incipient sau avansat”, spune medicul chirurg Karl Moussa, din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Sunteți fumător și aveți probleme cu dantura? Pentru a veni în sprijinul unei igiene orale corecte, nu uitați de vizita le medicul dentist. Vă așteptăm în Clinicile Dr. Leahu din București, Pitești și Timișoara, locul unde orice problemă dentară își găsește rezolvarea. Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 021 9134

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134