Tipuri de aparat dentar. De la brackeți metalici ori Safir, la aparate dentare invizibile

 

Doctor ortodont si pacient pe scaunul stomatologic in timpul controlului cu aparat dentar
Numărul controalelor stomatologice în timpul tratamentului ortodontic diferă în funcție de tipurile de aparate dentare.

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | 26 februarie 2020

Vizualizat de 1.823 utilizator/i

În ziua de astăzi, existența mai multor tipuri de aparat dentar a dus la o schimbare a modului în care oamenii privesc tratamentul ortodontic, de aceea acesta este tot mai îndrăgit, în special în rândul adolescenților, dar și a adulților. De-a lungul timpului, ortodonția s-a dezvoltat foarte mult, iar acum ne putem bucura de mai multe tipuri de aparate de dentare, potrivite pentru fiecare persoană în parte. Află care sunt diferențele dintre acestea și alege exact ceea ce ți se potrivește.

Cele mai moderne tipuri de aparate dentare

Atât existența diferitelor probleme dentare, cât și dorința de a avea un aspect estetic foarte frumos au dus la dezvoltarea tratamentelor ortodontice. La Clinicile Dentare Dr. Leahu ne dorim să oferim pacienților noștri atât rezolvarea eficientă a problemelor dentare, cât și un grad ridicat de confort, de aceea oferim mai multe tipuri de aparate dentare.

Indiferent de tipul aparatului dentar ales, fie clasic sau modern, este necesar ca acesta să fie ales împreună cu medicul specialist ortodont, în urma unei consultații stomatologice. Înainte de a monta aparatul dentar ales, este necesară rezolvarea tuturor problemelor dentare existente, de exemplu, carii.

În timpul tratamentului ortodontic, vizitele regulate la medicul specialist sunt mai dese decât în mod normal, acestea diferă în funcție de tipul aparatului dentar ales și se pot realiza atât în fiecare lună, cât și o dată la 2-3 luni. Așa cum am văzut anterior, există mai multe tipuri de aparate dentare moderne, fiecare având propriile avantaje. Iată care sunt cele mai cunoscute și utilizate tipuri de aparate dentare:

Aparat dentar transparent Safir

Tratamentul ortodontic îți redă un zâmbet perfect deoarece rezolvă problemele legate de alinierea dinților, astfel aparatul dentar îți oferă mai multă încredere în propria persoană.

Există persoane care sunt reticente în purtarea unui aparat dentar din considerente estetice, din fericire, astăzi există și tratamente care îndeplinesc chiar și cele mai stricte cerințe estetice. Aparatul dentar din safir este un tip de aparat dentar mai puțin vizibil decât modelele clasice, de asemenea este mai elegant lăsând impresia că este un accesoriu la modă. Deși este plasat pe suprafața dinților, aparatul dentar din safir este discret, putând fi considerat parte din categoria aparatelor dentare transparente. Acesta este la fel de rezistent ca un aparat dentar metalic, brackeții putând fi aplicați pe suprafața dinților urmând anatomia acestora. Aparatul dentar  din safir este recomandat pentru acele persoane care au nevoie de o aliniere corectă a dinților și de corectarea mușcăturii. Pe parcursul tratamentului ortodontic sunt recomandate ședințele de profilaxie ce includ 3 metode adjuvante de realizare a igienei orale, și anume: air-flow, detartraj și periaj profesional. Toate acestea sunt recomandate în scopul curățării în profunzime a dinților, astfel te vei asigura că dinții tăi sunt perfect igienizați, iar riscurile apariției colorațiilor, cariilor sau a afecțiunilor dentare sunt eliminate.

Zambet cu aparat dentar Safir

Aparatul dentar Safir este o soluţie de tratament rapidă, dar discretă, perfectă dacă ai o viaţă socială activă.

Aparat dentar invizibil Incognito

Acesta este un tip de aparat dentar potrivit pentru persoanele care deși își doresc să corecteze problemele de aliniere sau poziționare a dinților sau pentru cele care nu vor să poarte un aparat dentar ce poate fi observat ușor pe suprafața dinților deoarece consideră că afectează cu mult aspectul estetic. Aparatul dentar invizibil Incognito este o soluție de ultimă generație ce se aplică pe suprafața interioară a dinților, fiind un tip de tratament ortodontic foarte discret, imposibil de observat pe suprafața exterioară a dinților.

Acest tip de aparat dentar este proiectat individual pentru fiecare pacient în parte și este 100% personalizabil, astfel pacientul se poate bucura și de confort în timpul tratamentului.

Aparatul dentar Incognito exclude riscul apariției unei posibile reacții alergice deoarece brackeții sunt realizați dintr-un aliaj de aur, material anti-alergic. De asemenea, acesta nu modifică forma sau conturul buzelor, fiind situat în partea interioară a dinților și neintrând în contact cu acestea.

De-a lungul tratamentului ortodontic, este necesar ca atenția acordată igienei orale să fie una ridicată pentru a scădea riscul acumulării resturilor alimentare din jurul brackeților, pentru a nu se forma cariile dentare. În cazul aparatului dentar Incognito, riscul este mai scăzut deoarece partea interioară a dinților este mult mai rezistentă atacului carios, deoarece este o zonă curățată în mod natural și constant prin intermediul salivei.

Aparat dentar Invisalign

Deși aparatele dentare pot fi privite drept accesorii la modă, există persoane care nu își doresc ca acestea să fie vizibile. Astfel, aparatul dentar Invisalign este o opțiune modernă pentru rezolvarea malpozițiilor, adică pentru poziționarea corectă a dinților.

Aparatul dentar Invisalign este un tip de tratament ortodontic ce constă într-o serie de gutiere transparente, personalizate în funcție de fiecare etapă a tratamentului. Acestea poartă denumirea de alignere și sunt aparate dentare detașabile, o alternativă pentru aparatele dentare clasice cu brackeți și sârme.

 

Femeie in timp ce isi pune aparatul dentar Invisalign

Fiecare aligner este fabricat în mod individual și este personalizat conform amprentei fiecărui pacient.

Aparatul dentar Invisalign nu conține material metalic, de aceea este mult mai confortabil. De asemenea, nu provoacă alergii și nu rănește cavitatea orală, neavând colțuri ascuțite sau reliefate. Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign se adresează pacienților peste 12 ani, care au toți dinții permanenți erupți.

Aparat dentar Damon

Cele mai multe persoane care aleg tratamentul ortodontic se tem de perioada îndelungată a acestuia, însă este necesar să știm că aparatele dentare moderne și atenția acordată regulilor indicate de către medicii specialiști îți pot oferi un tratament mai scurt. În unele cazuri, aparatul dentar Damon reduce timpul tratamentului chiar și până la jumătate de an deoarece nu prevede ligaturi rigide, iar arcurile clasice lipsesc.

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar modern diferă în funcție de tipul acestuia. Astfel, un aparat dentar Invisalign costă 20.000 de lei, iar un aparat dentar Incognito costă 13.200 de lei.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, oferim pacienților noștri o soluție potrivită pentru rezolvarea tuturor problemelor stomatologice. Pentru mai multe detalii referitoare la prețurile serviciilor stomatologice puteți accesa pagina special destinată costurilor.

Cât timp se poartă aparatul dentar?

Durata unui tratament ortodontic poate varia în funcție de problemele fiecărui pacient în parte și, mai ales, de modul în care acesta respectă indicațiile medicului specialist. De asemenea, durata poate fi diferită de la un tip de aparat dentar la altul. Dacă durata unui aparat dentar clasic poate varia între un an – un an și jumătate, durata unui aparat dentar Damon poate dura chiar și jumătate de an. Astfel, este necesar să te consulți cu medicul ortodont înainte de a decide care este tipul de aparat dentar pe care vrei să îl alegi, acesta te va ajuta să înțelegi care vor fi etapele tratamentului și care este durata aproximativă a acestuia.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Tipuri de aparat dentar. De la brackeți metalici ori Safir, la aparate dentare invizibile

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777