search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Tipuri de implant dentar. Ce tip de implant ți se potrivește

 

Medici în timpul unei intervenții chirugicale pentru implanturi dentare
În funcție de tipul implantului dentar, procedura chirurgicală poate fi diferită. Cu ajutorul implanturilor de ultimă generație recuperarea este foarte rapidă

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 2 | 28 august 2019

Vizualizat de 3.320 utilizator/i

Lipsa unui dinte sau a mai multora ne poate afecta funcționalitatea danturii, dar și aspectul fizic. Atunci când dinții sunt afectați de carii sau de alte probleme dentare, extracția poate fi necesară. Însă ce putem face pentru a înlocui dinții lipsă? Una dintre cele mai bune soluții este implantul dentar, care se simte exact ca dintele natural și are o durată de viață mai mare decât orice altă lucrare dentară. Implanturile dentare sunt de mai multe tipuri, iar fiecare dintre ele vine cu o serie de beneficii.

Implanturile dentare pot fi utilizate chiar și în cazul persoanelor cu mai mulți dinți lipsă. Astfel, în locul unei proteze dentare mobile, implantul dentar este o soluție mult mai sigură, care te ajută să mănânci, să vorbești și să zâmbești cu încredere. În plus, spre deosebire de o punte dentară, în cazul implanturilor nu mai este nevoie de afectarea dinților din vecinătate.

Tipuri de implant dentar în funcție de modul de fixare

În zilele noastre, soluțiile protetice de tipul implantului dentar pot veni în multe variante, iar medicul implantolog va stabili împreună cu pacientul care este cea mai bună alegere. Atât în funcție de modul de fixare, cât și de structura osoasă a pacientului. În cazul în care osul în care urmează să fie integrat implantul nu este suficient se poate apela la o grefă osoasă.

Implantul dentar Sky

Unul dintre cele mai simple și estetice tipuri de implanturi dentare, încă din 2002. Sistemul de implanturi dentare SKY de la Bredent oferă numeroase posibilități de tratamente stomatologice, integrare rapidă și conexiune rapidă. Funcția de masticație poate fi reluată imediat.

Implantul dentar SKY fast&fixed de la Bredent – dinți ficși într-o zi

Acest sistem este unul foarte apreciat de pacienți, datorită rapidității cu care se poate face reconstrucția danturii. Inserarea implanturilor Sky Fast&Fixed de la Bredent și fixarea lucrării provizorii se fac într-o singură zi, un timp record față de alte metode.

Osteointegrarea implanturilor dentare se face cu ușurință, iar tehnica PRGF asigură o vindecare de 7 ori mai rapidă decât în mod obișnuit. Pentru pacienții care prezintă deficit de os, reconstrucția poate începe cu augmentarea osoasă.

Implantul dentar Straumann

Acest tip de implant este o soluție rapidă și sigură, care redă funcționalitatea danturii și zâmbetul pacientului într-un timp foarte scurt. Sistemul revoluționar stimulează vascularizarea și regenerarea țesuturilor încă din prima zi de implantare. Implanturile Straumann sunt concepute special pentru a-i oferi pacientului o recuperare rapidă și o reluare imediată a activităților sociale. Implantul dentar Straumann este utilizat de medicii implantologi la cele mai dificile cazuri, chiar și acolo unde volumul de țesut osos este scăzut. De asemenea, acest model de implant scade riscul apariției infecțiilor datorită materialului biocompatibil de calitate superioară.

Implantul dentar INNO

O soluție rapidă este și implantul dentar INNO, care aduce cu sine o serie de avantaje. Printre ele se numără și adaptabilitatea la orice urgență stomatologică a pacientului. Un alt avantaj este conexiunea bună dintre bont și implant dentar. Această caracteristică face imposibilă pătrunderea bacteriilor și împiedică deșurubarea coroanei de pe implant.

Implanturile dentare Nobel Biocare

Inovația caracterizează și implanturile dentare Nobel Biocare. Designul inovator al acestui tip de implant dentar îl face ușor de integrat, chiar și în spații înguste sau dificile, iar poziția sa poate fi ajustată în timpul procedurii chirurgicale. Mai mult, oferă suport suplimentar în zonele cu volum scăzut de țesut osos.

Implantologie digitalizată (MegaGen)

Această metodă permite recăpătarea frumuseții și a funcționalității danturii într-o singură zi. Implantologia digitalizată oferă o soluție protetică personalizată și exactă și îmbină informațiile furnizate de tomografia computerizată cu detaliile oferite de scanarea intraorală. În plus, perioada de refacere de după intervenție este mult redusă, iar rata de succes este de 100%. Cu ajutorul implantologiei digitalizate de la MegaGen, poți obține coroane provizorii, coroane definitive și bonturi protetice personalizate din zirconiu.

Implanturi dentare zigomatice

Spre deosebire de alte modele de implanturi dentare, cele zigomatice  nu necesită o intervenție în prealabil pentru adiție osoasă. Acesta este un avantaj major pentru pacient, care își poate restaura dantura mult mai rapid. Implanturile dentare zigomatice au o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3-4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele zigomatice (ale pomeților). Astfel, o singură intervenție este suficientă pentru a obține dinți ficși, fără să fie nevoie de o intervenție ulterioară de descoperire a implantului dentar, ca în cazul implanturilor clasice.

Ce implant dentar ți se potrivește? Soluția optimă a unei astfel de lucrări depinde de problemele dentare cu care se confruntă pacientul. Medicul implantolog va face recomandări în funcție de volumul țesutului osos observat în urma CT-ului, dar și de restul danturii și de nevoile pacientului.

Cât costă un implant dentar

Față de alte lucrări dentare, implantul este o soluție pe termen lung, ceea ce îl face avantajos ca preț. Fiind garantat pe foarte mulți ani, implantul dentar oferă o variantă fiabilă pentru pacienții cu dinți lipsă, dar și reducerea costurilor, prin protejarea celorlalți dinți – spre deosebire de coroanele și punțile dentare, care presupun pilirea dinților din vecinătate. Prețul implantului dentar variază în funcție de modul de fixare și de beneficiile pe care le oferă pacientului. Poți consulta lista de prețuri, însă pentru a ști costurile exacte în cazul tău, ai nevoie de un plan de tratament personalizat, care să includă tipul de implant dentar ce se potrivește nevoilor tale.

Pentru un diagnostic corect și un plan de tratament corect și complet, realizat de o echipă de medici profesioniști, vizitează-ne la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din București, Pitești, Timișoara și Turda. Programează-te la numărul de telefon 021.9134!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Tipuri de implant dentar. Ce tip de implant ți se potrivește

    • Andreea Mosoiu

      Bună ziua! Pentru a putea stabili dacă există o opțiune de tratament potrivită acestei situații este necesar în primul rând un consult la un medic specialist. De asemenea, este important ca medicul să poată vedea o serie completă de analize și să fie înștiințat despre tratamentele realizate anterior (radioterapie, chimioterapie). Astfel, în baza acestora, medicul poate decide dacă se poate realiza o intervenție chirurgicală. Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134