Tomografia computerizată pentru stabilirea planului de tratament cu implant dentar

 


De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | 25 aprilie 2018

Vizualizat de 2.916 utilizator/i

Tomografia computerizată dentară este o investigație imagistică non-invazivă și nedureroasă, indispensabilă pentru diagnosticarea și stabilirea planului de tratament cu implant dentar. Aceasta oferă imagini superioare din punct de vedere al calității și al detaliilor, față de o radiografie convențională, necesare în evaluarea corectă şi completă a cavității orale, în situațiile în care metodele clasice de investigare nu sunt suficiente.

Când este recomandată tomografia computerizată dentară?

O astfel de tomografie ajută medicul dentist pentru planificarea, în cele mai mici detalii, a schemei de implant dentar și se realizează atât înainte, cât și după intervenţia de implantare. O tomografie computerizată dentară realizată înainte de intervenție va ajuta medicul în examinarea cavității bucale și măsurarea dimensiunii osului în care urmează să fie introdus implantul dentar. De asemenea, aceasta va oferi date cu privire la starea ţesuturilor moi, raporturile anatomice ale principalilor nervi, stabilirea axului de inserţie a implanturilor dentare, necesitatea adiţiei osoase și ridicării membranei sinusale. Pe baza informațiilor obținute, medicul poate evalua riscurile implantului dentar, precum și complicaţiile care pot apărea și poate depista tumorile sau infecțiile de la nivelul cavității bucale. Pentru monitorizarea evoluţiei şi integrării implantului dentar în osul alveolar este necesar să repetați tomografia computerizată dentară după intervenția de implantare.

Cum te pregătești pentru investigație?

Realizarea unei tomografii computerizate dentare nu necesită niciun fel de pregătire în prealabil. Înainte de această investigație medicală vei fi rugat să îndepărtezi toate obiectele metalice de pe tine și aici putem vorbi de bijuterii, ochelarii, agrafe de păr și tot ce are în compoziție metal. În mod normal, procedura durează în jur de 20, până la 40 de secunde și implică o doză de radiații mult mai mică decât doza emisă de tomograful clasic.

În Clinicile Dr. Leahu, în protocolul standard al tratamentelor cu implanturi dentare este inclusă și o tomografie computerizată dentară. Programează-te la numărul de telefon 021 9777!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777