search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Tot ce trebuie să știi despre cancerul oral și cum poate fi depistată această maladie

 

Cancer

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 20 septembrie 2018

Vizualizat de 547 utilizator/i

Cancerul oral este una dintre cele mai agresive forme de cancer. Din fericire, dacă este depistată din timp, această formă de cancer poate fi tratată.

„Cancerul oral apare la nivelul cavității bucale. Fie la nivelul buzei, fie la nivelul limbii, fie pe interiorul obrazului sau pe cerul gurii”, explică medicul stomatolog Ionuț Leahu.

Din fericire, medicina a evoluat foarte mult și acum există pe piață un aparat care poate depista cancerul oral în doar două minute. Numele acestui dispozitiv este Velscope și aceasta este cea mai simplă metodă rapidă și non-invazivă de depistare a cancerului oral.

Studiile medicale efectuate pe 25 milioane de pacienţi demonstrează că acest aparat este singurul din lume care poate depista orice formă de cancer oral în fază incipientă.

„Aparatul emite o lumină polarizată de culoare albastră asupra celulelor. Dacă ne uităm prin aparat, unde sunt celulele bolnave, se vede cu negru pe un fundal verde. Acolo ar putea să fie o zonă bolnavă. Problema este că și dacă, de exemplu, pacientul și-a mușcat limba, se vede tot negru. Tocmai de aceea, noi tratăm leziunea, dacă după două săptămâni leziunea nu a dispărut, pacientul va fi trimis pentru a efectua o biopsie”, mai spune Dr. Ionuț Leahu.

 Care sunt cauzele cancerului oral?

Conform specialiștilor, principala cauză a cancerului oral este virusul HPV, transmis pe cale sexuală. Alte cauze sunt fumatul, consumul de alcool şi alimentaţia nesănătoasă. Renunțarea la tutun reduce semnificativ riscul de cancer oral.

Cifrele arată că boala numită cancer oral apare de 2 ori mai frecvent la bărbați decât la femei.

Dacă sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134