search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Tot ce trebuie să știi despre fațete dentare. Dr. Dragu: „Trebuie să ne asigurăm că zâmbetul frumos este și sănătos” | VIDEO

 

Dinți înainte și după de fațetare - sus dinți fără fațete, jos, varianta cu fațete
Fațetele dentare te ajută să ai un zâmbet perfect, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 28 martie 2019

Vizualizat de 1.189 utilizator/i

Pentru a avea un zâmbet impecabil, mulți oameni apelează la fațetele dentare. Dar, ce sunt fațetele dentare? Ei bine, fațetele dentare reprezintă un înveliș subțire din porțelan, realizat special pentru fiecare pacient, care se plasează pe suprafața dintelui pentru a îmbunătăți aspectul estetic sau pentru a proteja dintele.

Datorită tehnologiei CEREC CAD/CAM, pacienții pot beneficia de dinți mai albi și drepți și mai durabili, rapid, într-o singură ședință, fără tratamente dureroase. Prețul unui tratament cu fațete dentare poate varia, în funcție de planul stabilit împreună cu medicul stomatolog.

Cum se aplică fațetele dentare

„Când vream un zâmbet mai frumos, apelăm la fațete dentare. Cum procedăm? Ceramica integrală intră într-un aparat care este frezat până când ajunge fațeta sau coroană . Tot procesul acesta este 100% digital și nu mai există eroare”, a punctat medicul stomatolog Ionuț Leahu în cadrul matinalului de la Antena Stars.

Medicul Alexandru Dragu  a completat: „Înainte de a pune fațete, trebuie dinții îndreptați cu ajutorul aparatului dentar. Trebuie să ne asigurăm că zâmbetul frumos este și sănătos. Întreaga cavitate bucală se poate îndrepta în două zile”.

Cum sunt realizate fațetele dentare perfecte

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu fațetele se realizează prin intermediul unei tehnologii de ultimă generație, și anume: CEREC CAD/CAM, care permite fațetarea într-o singură ședință. Dr. Alexandru Dragu a explicat care sunt detaliile cărora trebuie acordată atenție, în tot acest proces: ”Primul pas este să scanăm gura pacientului. Apoi calculatorul ne creează un model 3D și așa realizăm viitorii dințișori ai pacientului. Pacientul îi va vedea și ne va spune dacă îi plac. Împreună cu el putem să creăm zâmbetul pe care și-l dorește. Dacă are și o poză putem să ne corelăm cu poza respectivă. Noi, ca medici, recomandăm ca nuanța fețetelor dentare să fie cât mai aproape de natural, ceva care să se potrivească cu tenul și cu forma feței.

În două zile se poate fațeta toată gura. În privința măselelor, depinde de ocluzie. Dacă este nevoie de o înălțare a mușcăturii pe acel premolar se vor pune niște căpăcele de ceramică. Noi încercăm să nu șlefuim, să preparăm dinții foarte mult, pentru că nu vom mai primi niciodată înapoi acel țesut dentar. Încercăm să conservăm cât mai mult. Unde se vede estetic, doar acolo se aplică acele fațete. Unde este nevoie funcțional, se va pune pe zona de mușcătură”.

Fațetele dentare nu se pătează

Spre deosebire de dinții naturali, fațetele ceramice nu se pătează de la cafea și țigări. Dacă sunt întreținute corespunzător și pacientul vine periodic la control, fațetele dentare au o durată de viață de 15-20 ani.

Ce nuanță pot să aleagă pacienții? „Noi, ca medici, le recomandăm pacienților să aibă o nuanță cât mai aproape de culoarea lor naturală a dinților. Trebuie să ținem cont de forma feței pacientului, de tenul acestuia, dar, evident, și de dorința pacientului”, a punctat medicul protetician Alexandru Dragu.

Vrei fațete dentare? În cadrul Clinicilor Dr. Leahu poți să găsești medici profesioniști care să pună pe primul loc sănătatea pacientului. Pentru programare sunați la numărul de telefon 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134