Tot ce trebuie să știi despre operația de „descoperire” a implantului dentar

 

Dr Leahu articol
Dr Leahu articol

De: | Etichete: , , | Comentarii: 12 | 11 martie 2019

Vizualizat de 12.007 utilizator/i

Procedura de descoperire a implantului dentar are loc la 3-6 luni, după vindecarea zonei și integrarea cu succes a implantului în os. Procedura este o operație minoră care se vindecă în doar câteva zile. În timpul acestei ședințe, în implant (rădăcină artificială plasată în mandibulă sau maxilar pentru a susţine o coroană sau o punte dentară) se înșurubează o capă de vindecare sau un bont de vindecare, ce are rolul de a da gingiei o formă rotundă, ca si cum acolo ar fi o coroană. Această operație este necesară pentru că îl ajută pe tehnicianul dentar să modeleze corect coroana pe implant, atunci când medicul îi va trimite amprenta finală pentru lucrarea pe termen lung. Intervenția chirurgicală se efectuează cu anestezie locală. În jurul capei de vindecare gingia nu se închide, dar se vindecă într-un mod „natural”. Vindecarea este completă într-un interval cuprins între două și trei săptămâni, iar apoi medicul specializat în protetică dentară poate să realizeze coroana (partea vizibilă și funcțională a dintelui). Sunt și cazuri când implantul se lasă expus de la bun început și atunci nu mai este nevoie de operația de descoperire a implantului dentar. Însă, această decizie aparține medicului implantolog.

Îngrijirea după inserarea unui implant dentar

Asemeni dinților naturali, implanturile au nevoie de o îngrijire minuțioasă zilnică. Cea mai importantă zonă în menținerea integrității unui implant este reprezentată de porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului și formează un „sigiliu biologic”, cu rol de a proteja implantul dentar integrat în os de agresiunea microbilor prezenți în cavitatea bucală. În cazul în care se acumulează mâncare și microbi în jurul implanturilor, pe lângă respirația urât mirositoare, gingiile se pot îmbolnăvi și ulterior pot să apară durerile de dinți. Totodată, dacă pacientul nu are grijă de implant, există riscul resorbției osoase. Tocmai de aceea, pacienții care au beneficiat de un implant dentar trebuie să se spele în mod conștiincios de cel puțin două ori pe zi, să folosească ață dentară și apă de gură în mod regulat. În plus, aceștia trebuie să se prezinte cel puțin o dată la șase luni la stomatolog.  Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

12 thoughts on “Tot ce trebuie să știi despre operația de „descoperire” a implantului dentar

 1. Dumitrita

  Buna seara.Am si eu o intrebare,va rog.Cat ar costa in implant sthrauman la DV.?
  Se pot pune implanturile in partea de sus,daca nu am os in partea sinusilor ? Cat ar costa cu aditie de os 6 implanturi ? Multumesc !!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Un implant dentar Straumann costă 5 775 lei, iar o adiție osoasă pornește de la 1 350 lei. Însă, pentru mai multe informații despre costuri și pentru un plan de tratament potrivit problemelor dumneavoastră stomatologice, este necesar să veniți la un consult stomatologic. Puteți suna la 021 91 34 pentru o programare sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră și vă sunăm noi în 24 de ore.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În mod normal sunt suficiente 2-3 săptămâni de așteptare, însă dacă nu există posibilitatea să veniți curând pentru montarea coroanei pe implant, vă recomandăm să curățați foarte bine locul și să fiți atent să nu se deșurubeze bontul.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Procedura de extracție a unui implant care se mișcă și are periimplantită se realizează de către un medic specialist și presupune o abordare chirurgicală, în care se va face o incizie în țesutul gingival pentru a permite accesul la implant. Bineînțeles, înainte este indicat să consultați părerea unui medic specialist, care să evalueze starea implantului și să vă propună un tratament potrivit. Pentru a stabili o programare, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 2. Constantin

  Buna ziua,cum se igienizează bonurile de vindecare? Îmi este frică să dau cu periuța electrică ,am două zile de la montare și mă gândesc să nu se desfacă șuruburile.
  Iar din cauză ca nu pot veni în țară decât peste 7 luni pentru amprentă pentru noiile măseluță,aș vrea să știu ce se întâmplă dacă aștept atit de mult.
  Va multumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Pentru o igienizare corectă și sigură, recomandarea noastră este de a folosi o periuță manuală cu peri moi (soft). De asemenea, periați ușor și cu grijă zona în care sunt fixate bonturile de vindecare și vă recomandăm să folosiți și apă de gură.

   Răspunde

 3. rodica gogoasa

  Buna seara !am cateva intrebari , am 10 implanturi 4implanturi mandibulaplus doua sub gingie si la maxilar am 6 ,dupa descoperirea acestor doua implanturi ,cate proceduri mai sunt nevoie pt lucrare definitiva ?Va multumesc .Rodica G

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! După descoperirea implanturilor trebuie doar să așteptați ca gingia să fie complet vindecată, proces care poate dura 2-3 săptămâni. După această etapă, puteți primi lucrarea protetică definitivă.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Recomandarea noastră este de a cere sfatul medicului cardiolog și a medicului stomatolog, pentru a vedea dacă un astfel de tratament se poate realiza în aceste condiții. Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777