search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Tot ce trebuie să știi despre operația de „descoperire” a implantului dentar

 

Dr Leahu articol
Dr Leahu articol

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 11 martie 2019

Vizualizat de 4.623 utilizator/i

Procedura de descoperire a implantului dentar are loc la 3-6 luni, după vindecarea zonei și integrarea cu succes a implantului în os. Procedura este o operație minoră care se vindecă în doar câteva zile.

În timpul acestei ședințe, în implant (rădăcină artificială plasată în mandibulă sau maxilar pentru a susţine o coroană sau o punte dentară) se înșurubează o capă de vindecare sau un bont de vindecare, ce are rolul de a da gingiei o formă rotundă, ca si cum acolo ar fi o coroană. Această operație este necesară pentru că îl ajută pe tehnicianul dentar să modeleze corect coroana pe implant, atunci când medicul îi va trimite amprenta finală pentru lucrarea pe termen lung.

Intervenția chirurgicală se efectuează cu anestezie locală. În jurul capei de vindecare gingia nu se închide, dar se vindecă într-un mod „natural”. Vindecarea este completă într-un interval cuprins între două și trei săptămâni, iar apoi medicul specializat în protetică dentară poate să realizeze coroana (partea vizibilă și funcțională a dintelui).

Sunt și cazuri când implantul se lasă expus de la bun început și atunci nu mai este nevoie de operația de descoperire a implantului dentar. Însă, această decizie aparține medicului implantolog.

Îngrijirea după inserarea unui implant dentar

Asemeni dinților naturali, implanturile au nevoie de o îngrijire minuțioasă zilnică. Cea mai importantă zonă în menținerea integrității unui implant este reprezentată de porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului și formează un „sigiliu biologic”, cu rol de a proteja implantul dentar integrat în os de agresiunea microbilor prezenți în cavitatea bucală.

În cazul în care se acumulează mâncare și microbi în jurul implanturilor, pe lângă respirația urât mirositoare, gingiile se pot îmbolnăvi și ulterior pot să apară durerile de dinți. Totodată, dacă pacientul nu are grijă de implant, există riscul resorbției osoase. Tocmai de aceea, pacienții care au beneficiat de un implant dentar trebuie să se spele în mod conștiincios de cel puțin două ori pe zi, să folosească ață dentară și apă de gură în mod regulat. În plus, aceștia trebuie să se prezinte cel puțin o dată la șase luni la stomatolog. 

Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9134 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134