Vizualizat de 10.563 utilizator/i
Procedura de descoperire a implantului dentar are loc la 3-6 luni, după vindecarea zonei și integrarea cu succes a implantului în os. Procedura este o operație minoră care se vindecă în doar câteva zile. În timpul acestei ședințe, în implant (rădăcină artificială plasată în mandibulă sau maxilar pentru a susţine o coroană sau o punte dentară) se înșurubează o capă de vindecare sau un bont de vindecare, ce are rolul de a da gingiei o formă rotundă, ca si cum acolo ar fi o coroană. Această operație este necesară pentru că îl ajută pe tehnicianul dentar să modeleze corect coroana pe implant, atunci când medicul îi va trimite amprenta finală pentru lucrarea pe termen lung. Intervenția chirurgicală se efectuează cu anestezie locală. În jurul capei de vindecare gingia nu se închide, dar se vindecă într-un mod „natural”. Vindecarea este completă într-un interval cuprins între două și trei săptămâni, iar apoi medicul specializat în protetică dentară poate să realizeze coroana (partea vizibilă și funcțională a dintelui). Sunt și cazuri când implantul se lasă expus de la bun început și atunci nu mai este nevoie de operația de descoperire a implantului dentar. Însă, această decizie aparține medicului implantolog.
Îngrijirea după inserarea unui implant dentar
Asemeni dinților naturali, implanturile au nevoie de o îngrijire minuțioasă zilnică. Cea mai importantă zonă în menținerea integrității unui implant este reprezentată de porțiunea unde gingia întâlnește titanul implantului și formează un „sigiliu biologic”, cu rol de a proteja implantul dentar integrat în os de agresiunea microbilor prezenți în cavitatea bucală. În cazul în care se acumulează mâncare și microbi în jurul implanturilor, pe lângă respirația urât mirositoare, gingiile se pot îmbolnăvi și ulterior pot să apară durerile de dinți. Totodată, dacă pacientul nu are grijă de implant, există riscul resorbției osoase. Tocmai de aceea, pacienții care au beneficiat de un implant dentar trebuie să se spele în mod conștiincios de cel puțin două ori pe zi, să folosească ață dentară și apă de gură în mod regulat. În plus, aceștia trebuie să se prezinte cel puțin o dată la șase luni la stomatolog. Ai probleme cu dinții? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi șase clinici, patru în București, una în Pitești și una în Timișoara.
- Adiția de os (augmentarea osoasă). Ce este, când se face operația, preț și recuperare - noiembrie 29, 2023
- Tratament cu laser în parodontoză. Ce beneficii are tehnica noninvazivă - octombrie 30, 2023
- Implant dentar Straumann – preț și detaliile intervenției - octombrie 25, 2023
Dumitrita
Buna seara.Am si eu o intrebare,va rog.Cat ar costa in implant sthrauman la DV.?
Se pot pune implanturile in partea de sus,daca nu am os in partea sinusilor ? Cat ar costa cu aditie de os 6 implanturi ? Multumesc !!
Andreea Mosoiu
Bună ziua! Un implant dentar Straumann costă 5 775 lei, iar o adiție osoasă pornește de la 1 350 lei. Însă, pentru mai multe informații despre costuri și pentru un plan de tratament potrivit problemelor dumneavoastră stomatologice, este necesar să veniți la un consult stomatologic. Puteți suna la 021 91 34 pentru o programare sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră și vă sunăm noi în 24 de ore.
Mihaela
Bună ziua dl doctor! Ce se întâmplă dacă stau mai mult de 2-3 săptămâni cu bonturile provizorie? Mulțumesc anticipat!
Andreea Mosoiu
Bună ziua! În mod normal sunt suficiente 2-3 săptămâni de așteptare, însă dacă nu există posibilitatea să veniți curând pentru montarea coroanei pe implant, vă recomandăm să curățați foarte bine locul și să fiți atent să nu se deșurubeze bontul.