Totul despre albirea dentară: doare, afectează dinții, cât ține rezultatul

 

Medici si pacient in cabinetul stomatologic in timpul unei proceduri de albire dentară cu laser
Albirea dentară este o procedura eficientă prin care poți avea un zâmbet mai alb cu până la 8 nuanțe

De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 6 decembrie 2018

Vizualizat de 4.084 utilizator/i

În timp, dantura noastră își pierde din strălucire și tot mai multă lume apelează cu succes la tehnica albirii dentare. Există o percepție general greșită conform căreia albirea dentară strică smalțul dinților. Totuși, ce este albirea dentară și cât este de sigură? Cu timpul, dantura se colorează, iar aspectul zâmbetului se schimbă. De cele mai multe ori, dinții se îngălbenesc din cauza alimentelor pe care le consumăm zilnic. Atunci când bem cafea, ceai, vin roșu sau atunci când mâncăm anumite alimente colorate, cum ar fi sfecla roșie sau fructele de pădure. Tutunul este și el dușmanul albului dinților. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomandă pacienților tratamentul cu albire dentară.

Când este recomandată albirea dentară

Cu timpul, dantura se colorează, iar aspectul zâmbetului se schimbă. De cele mai multe ori, dinții se îngălbenesc din cauza alimentelor pe care le consumăm zilnic. Atunci când bem cafea, ceai, vin roșu sau atunci când mâncăm anumite alimente colorate, cum ar fi sfecla roșie sau fructele de pădure. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomandă pacienților tratamentul cu albire dentară. Albirea dentară este o procedură simplă ce se efectuează doar în cabinetul stomatologului cu ajutorul aparaturii moderne. Aceasta se poate realiza fie cu lampa Zoom, fie cu laser-ul dentar. Indiferent de alegerea procedurii cu ajutorul căreia vrei să obții un zâmbet mai alb, este bine să știi că ambele metode de albire îți oferă un zâmbet natural și strălucitor, într-un timp scurt.

Albirea dentară cu lampa Zoom vs Albirea dentară cu laser

Atât albirea dentară realizată cu lampa Zoom, cât și albirea dentară realizată cu laser se efectuează într-o singură ședință la medicul stomatolog. Procedura de realizare a albirii dentare cu lampa Zoom constă în acoperirea buzelor și a gingiilor, lăsând dinții expuși. În același timp, se va aplica un gel de albire, care va fi utilizat cu ajutorul luminii speciale. De asemenea, albirea dentară cu lampa Zoom se realizează în doar 60 de minute. În schimb, albirea dentară cu laser se realizează mult mai repede, în doar 30 de minute, iar procedura este asemănătoare tratamentului cu lampa Zoom. Însă, ambele tehnici de realizare a albirii dentare sunt non-invazive, fără durere și îți oferă un zâmbet spectaculos.

Albirea dentară cu lampa Zoom nu doare și nu afectează dinții

,,Procedura nu distruge smalțul dinților. Această procedură nu provoacă durere pentru că se realizează sub anestezie locală. În primele 24 de ore pacientul poate simți o ușoară presiune la schimbările de temperatură”, spune unul dintre medicii stomatologi ai Clinicilor Dr. Leahu. Stadiul de albire final depinde foarte mult de gradul de albire al persoanei supuse procedurii. „Lampa Zoom albește până la 8 nuanțe. Trebuie punctat faptul că nu toată lumea poate avea parte de albire dentară. Este nevoie de o consultație de specialitate în prealabil deoarece există și contraindicații cum ar fi bolile parodontale, afecțiuni ale smalțului, plombe sau carii pe dinții frontali, vârstă mică și sarcină”.

Cât timp își vor păstra dinții albul?

Spre deosebire de alte metode profesionale de albire a dinților, Lampa Zoom oferă rezultate net superioare, care se păstrează un timp îndelungat, în doar 60 de minute. În funcție de stadiul de îngălbenire, dinții celor care folosesc tratamentul cu Lampa ZOOM vor fi seminficativ mai albi. Timpul de menţinere a rezultatelor variază în funcţie de alimentaţia adoptată şi a tabieturilor personale așa cum sunt țigările sau cafeaua. Medicii stomatologi recomandă repetarea tratamentului o dată pe an, pentru a păstra un efect optim dorit. Vrei să-ți faci albire dentară și cauți o echipă de profesioniști? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi 14 clinici în zece orașe din România (Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași , Sibiu și Galați) și una în Londra.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777