021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Toxina botulinică: soluția pentru un ten mereu tânăr

 

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | noiembrie 23rd, 2017

Vizualizat de 505 utilizator/i

Ai simțit asta pe pielea ta, timpul nu iartă pe nimeni iar odată cu înaintarea în vârstă ridurile încep să se contureze pe chipul tău. Mai întâi apar liniile fine, după care acestea se adâncesc și devin din ce în ce mai vizibile, până când niciun ritual de frumusețe și îngrijire a pielii nu mai este eficient în estomparea acestora. Din fericire a fost inventată Toxina Botulinică – o soluție minune ce șterge ridurile și te ajută să îți recapeți aspectul tânăr și natural al tenului.

Ce este toxina botulinică (botox)?

Toxina botulinică, în termeni populari Botoxul, este o injecție cosmetică extrem de populară în rândul femeilor care doresc să își șteargă de pe chip câțiva ani buni. Acest tratament cosmetic nonchirurgical este folosit în cele mai multe cazuri pentru netezirea și estomparea ridurilor și liniilor fine de pe față și gât prin blocarea temporară a contracțiilor mușchilor și relaxarea acestora, dar poate fi folosit și pentru tratarea anumitor afecțiuni. Procedura de injectare a toxinei botulinice este una simplă și durează doar câteva minute.

Ce tratăm cu toxina botulinică?

 • ridurile dintre sprâncene sau ridurile de încruntare
 • ridurile dinamice de pe frunte
 • ridurile de la colțul exterior al ochilor, denumite și talpa gâștii
 • ridurile Bunny care apar ca urmare a încrețirii repetate a nasului
 • ridurile din jurul gurii
 • șanțurile Marioneta care pleacă de la colțurile gurii spre mandibulă
 • conturul mandibulei și ridurile gâtului (procedură ce poartă numele de Nefertiti lift)
 • transpirația excesivă, denumită în termeni medicali hipersudorație, în anumite regiuni ale corpului (axile, palme, tălpi, frunte)
 • migrenele cronice, prin injectarea cu toxina botulinică în zona gâtului sau a capului
 • volumului maseterului, muschi ce ne ajută să mestecăm și care poate fi considerat inestetic de anumite persoane
 • contracția musculară anormală a pleoapei

Care sunt indicațiile post intervenție?

Unul dintre avantajele majore ale tratamentului cu toxina botulinică este acela că imediat după injectare pacientul se poate întoarce la activitatea sa zilnică. Cu alte cuvinte procedura nu necesită perioadă de recuperare, este neinvazivă și ușor de suportat. În unele cazuri pot exista ușoare semne de inflamație. Acestea nu trebuie să constituie un motiv de îngrijorare. Se recomandă aplicarea unor comprese de gheață la nivel local. De asemenea, se va evita expunerea la soare, sauna și efortul fizic. Machiajul este permis, însă trebuie aplicat cu foarte mare atenție. 

Cât durează rezultate?

Rezultatele se observă la câteva zile de la efectuarea tratamentului și pot varia de la o persoană la alta în funcție de caracteristicile pielii, vârstă, obiceiuri, ș.a. Procedura de injectare cu toxina botulinică în zona feței trebuie repetată după primele 3 luni de zile. Ulterior medicul specialist poate recomanda pacientului să vină chiar și la intervale de timp mai mari. În cazul tratamentului pentru transpirația excesivă, aceasta e inhibată pe o perioadă de 1 – 2 ani. În tratarea migrenelor, efectului toxinei botulinice poate dura mai mult de 3 luni.

Acum că ai aflat secretul tinereții veșnice nu trebuie decât să îl împărtășești cu cea mai bună prietenă și să veniți împreună la Clinica Dr. Leahu pentru a redobândi frumusețea și elasticitatea pielii. În doar câteva minute vă veți simți din nou bine în pielea voastră și veți arăta cu 10 ani mai tinere!

Dr. Adrian Alexandru

Dr. Adrian Alexandru

Medic Primar Chirurgie Plastică și Reconstructivă la Dr. Leahu Dental Clinics
Frumusețea ține de emoție. În momentul în care poți să îi oferi unui om mulțumirea față de aspectul fizic pe care acesta îl caută, înseamnă că ți-ai atins obiectivul. Încărcătura emoțională pozitivă pe care pacientul o dobândește în urma unei proceduri reușite este direct proporțională cu conceptul de frumusețe, care de altfel este atribuit succesului. Acesta este cel mai mare avantaj. Aspectul plăcut oferă încredere, deci reușită.
Dr. Adrian Alexandru

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.