Tratament endodontic la microscop. Ce preț are scoaterea nervului în 2022

 

asistent in stanga, microscop dentar in mijloc, medic stomatolog in dreapta
Tratamentul endodontic este o procedură complexă care permite pacientului să își păstreze dintele natural.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 2 | 19 ianuarie 2022

Vizualizat de 5.836 utilizator/i

De-a lungul timpului, domeniul stomatologiei și tehnologia au evoluat extrem de mult, astfel că, în 2022 ne putem bucura de tratamente endodontice realizate cu ajutorul microscopului dentar, care aduce numeroase avantaje atât pacienților, cât și medicilor stomatologi.

Dacă te întrebi ce preț are planul de tratament ce presupune tratarea dinților pe canal, ți-am pregătit toate informațiile în articolul ce urmează.

Ce este un tratament endodontic și când este necesar

Tratamentul endodontic este o procedură complexă care permite pacientului să își păstreze dintele natural. Cunoscut și sub numele de ,,tratament de canal” sau tratamentul pentru ,,scoaterea nervului”, acest tratament asigură prevenirea sau tratarea infecțiilor care au ca punct de plecare interiorul dintelui. De cele mai multe ori, tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară (nervul dintelui) este afectată din cauza unei carii dentare grave sau când dintele a suferit un traumatism.

Ce preț are un tratament endodontic în 2022

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, prețul unui tratament endodontic pornește de la 580 lei, iar costul total al planului de tratament îți este comunicat de către medicul specialist, încă de la prima consultație. Pentru mai multe informații referitoare la prețurile serviciilor stomatologice, poți consulta pagina destinată din site, aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/.

Cât costă lucrările asociate tratamentului de canal

Mulți pacienți consideră că un tratament de canal este mult prea costisitor și preferă să extragă dintele afectat. Însă, este important să conștientizăm că un implant dentar, inserat în locul dintelui extras, costă mult mai mult. Lucrarea asociată tratamentului de canal înseamnă atașarea unei coroane dentare ce este aplicată pe dintele tratat. În funcție de modul de realizare, adică cu ajutorul tehnicienilor dentari sau cu ajutorul tehnologiilor digitale, coroanele dentare sunt de două tipuri: din ceramică sau cu structură de zirconiu. Prețul unei coroane dentare realizate din ceramică în cabinet cu sistemul computerizat CEREC CAD/CAM pornește de la 1 840 lei, în schimb costul unei coroane realizate pe structură de zirconiu pornește de la 1 785 lei și se realizează în laboratorul de tehnică dentară. Toate aceste lucruri îți vor fi prezentate în cadrul primei vizite de către medicul stomatolog. De asemenea, vei primi un plan de tratament și ți se va explica tot ce este necesar pentru ca tu să înțelegi și să alegi ce este cel mai bine pentru tine.

medic stomatolog in stanga, aparatura medicala moderna in dreapta

La Clinicile Dentare Dr. Leahu, toate tratamentele de canal se realizează cu ajutorul microscopului dentar.

Cât de importantă este scoaterea la timp a nervului

Odată ce pulpa dentară este afectată, implicit, este afectat și nervul. În cazul acesta, este necesar să se intervină de urgență, deoarece infecția ajunge la os și apar durerile profunde. Tocmai de aceea, scoaterea la timp a nervului și tratarea dintelui pe canal sunt extrem de importante, deoarece evităm pierderea dintelui.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu, toate tratamentele de canal se realizează cu ajutorul microscopului dentar. Cu ajutorul tratamentului endodontic se îndepărtează în totalitate pulpa dentară ce se află în centrul dintelui, iar cu ajutorul utilizării microscopului dentar se curăță în profunzime canalul radicular. Astfel păstrăm dinții naturali cât mai mult timp posibil pe arcadă.

În prezent, microscopul dentar reprezintă un aparat foarte important în stomatologie și foarte des folosit în realizarea celor mai bune tratamente endodontice. Acesta reprezintă pentru medicii stomatologi un ajutor de nădejde în tratarea dintelui pe canal afectat. Astfel că, un dinte tratat corect se poate realiza în doar o singură vizită și poate rezista o perioadă lungă de timp.

Printre avantajele utilizării microscopului în tratamentul de canal se numără, în primul rând, cele legate de precizie. Cu ajutorul acestuia, medicii stomatologi pot mări imaginea, de până la 20 de ori și în acest mod se pot găsi toate canalele dentare. În plus, nu vor exista fracturi sau risc de perforație în dinte, tratamentul fiind unul sigur și eficient.

Concluzii

Pacientul trebuie să privească tratamentul endodontic efectuat la microscop ca o investiție atât în timp, cât și din punct de vedere financiar. În ceea ce privește partea financiară, trebuie să se gândească că își va păstra dintele natural o perioadă cât mai lungă de timp, iar din punct de vedere al timpului, tratamentul se poate realiza în doar o singură ședință.

Dinții care au fost tratați pe canal și cărora li s-a aplicat și o coroană dentară pot rezista întreaga viață, dacă ai mare grijă atât la igiena orală, cât și la alimentele pe care le consumi. Rutina de îngrijire a danturii trebuie să cuprindă un periaj dentar de cel puțin două ori pe zi. Durata realizării acestuia să fie de aproximativ 2 minute și este necesar să se utilizeze și mijloacele adjuvante de curățare, precum: ața dentară, care ajută la îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți și apa de gură, care elimină bacteriile din cavitatea orală. În ceea ce privește alimentație, trebuie să fii foarte atent la consumul de alimente dure sau lipicioase, precum: bomboanele ori caramelele, pâinea prăjită, nucile, alunele, fructele și legumele ce au sâmburi etc.

De asemenea, este esențial ca toți pacienții să vină la controalele perioadice, o dată la 6 luni. În cadrul acestora, medicul examinează cavitatea orală și realizează o radiografie dentară de control, pentru a verifica semnele care pot indica apariția cariilor ori a afecțiunilor orale.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Tratament endodontic la microscop. Ce preț are scoaterea nervului în 2022

    • Andreea Mosoiu

      Bună dimineața! Tratamentul pentru scoaterea nervului pornește de la 620 lei. Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021 9134 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

      Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134