Tratament parodontoză

Te confrunți cu sângerări gingivale în timpul periajului dentar? Nu le ignora, gingia ta încearcă să-ți spună ceva!

Parodontoza este boala degenerativă a țesuturilor care susțin și fixează dinții. Aceasta afectează gingia, osul și ligamentele care leagă dinții de osul maxilarului. Din grijă pentru sănătatea ta dentară, în Clinicile Dentare Dr. Leahu îţi oferim un tratament rapid, eficient şi nedureros împotriva acestei afecţiuni, prin îndepărtarea plăcii bacteriene. Tratăm cauza, nu doar efectul, pentru a-ți păstra dinții sănătoși întreaga viață.

Principala cauză a apariției bolii parodontale o reprezintă numeroasele bacterii situate în spațiul dintre gingie și suprafața dintelui și reacția anormală a sistemului de apărare al organismului.

Toate acestea conduc la inflamarea și retragerea gingiilor, formarea de buzunare gingivale, ceea ce permite bacteriilor să intre în contact cu osul și să producă, în timp, resorbția acestuia și retragerea gingiei de-a lungul rădăcinii dintelui. Astfel, aceștia devin mobili și se pot pierde rapid.

Netratată la timp, parodontita poate conduce la tratamente stomatologice complexe și mai costisitoare, precum implantul dentar sau proteza mobilă.

Nu lăsa parodontoza să-ți afecteze sănătatea dentară!
Fă-ți o programare.

Tratează parodontoza la Clinicile Dentare Dr. Leahu din:

Boala parodontală are şi o strânsă legătură cu starea generală de sănătate, evoluţia ei fiind influenţată de fumat, precum şi de o serie de afecţiuni ca:

  • Ateroscleroza
  • Boli cardiovasculare
  • Diabet zaharat
  • Obezitate
  • Sindrom metabolic
  • Reumatism articular acut
  • Naşteri premature şi greutatea mică a fătului

Cu un tratament stomatologic de specialitate, realizat la timp, boala parodontală poate fi oprită din evoluţie sau chiar tratată. În acest sens, în cabinetele stomatologice Dr. Leahu se folosesc trei metode:

Tratament nechirurgical pentru parodontoză

În prima etapă a tratamentului se va face detratrajul dentar şi periajul profesional, în încercarea de a reduce numărul bacteriilor din cavitatea bucală și de a elimina tartrul (factor iritant pentru gingie).

Urmează apoi chiuretajul subgingival în câmp închis, în care se introduc, între gingie şi dinte, instrumente fine, cu ajutorul cărora se scoate infecția și tartrul din zona afectată. Pentru confortul tău, această procedură se va face de către medicii parodontologi, doar sub anestezie locală. La final, zona tratată va fi curățată cu soluții antiseptice, iar la nivelul gingiei se vor aplica substanțe medicamentoase.

Tratament chirurgical pentru parodontoză

Această procedură completează sau substituie tratamentul nechirurgical. Scopul este de a curăţa şi mai bine tartrul şi ţesutul infectat din zonele inaccesibile. Tot prin chirurgie dentară se pot realiza tratamente cu adiție osoasă sau grefă gingivală.

Tratament cu EPIC™ X Biolase

Pentru că ne dorim să beneficiezi de tratamente moderne, investim permanent în tehnologie. Acum, în Clinicile Dentare Dr. Leahu, îți poți rezolva cu laserul dentar EPIC™ X Biolase problemele dentare, de la tratamentul bolii parodontale până la albire dentară.

Tratamentul stomatologic cu laser este o tehnică noninvazivă,  precisă, rapidă și, foarte important, nedureroasă. Laserul dentar EPIC™ X Biolase reduce sângerarea și perioada de recuperare de după realizarea procedurii, garantând un tratament reușit.

După cum spune și numele, laserul Biolase poate fi folosit și ca biostimulator, având un efect de grăbire a vindecării, de ameliorare a durerii, de stimulare a producției de colagen și efect antiinflamator general.

Dr. Andra Călin
Dr. Andra Maria Călin

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Dr. Ebru Tabacariu
Dr. Ebru Tabacariu

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Dr. Bianca Gîrjoabă
Dr. Bianca Gîrjoabă

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Dr. Ana Iulia Ștefan
Dr. Ana Iulia Ștefan

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Medic stomatolog
Dr. Iulia Drăgan

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Dr. Iulia Drăgan

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Medic stomatolog
Dr. Ștefan Stănescu

Medic stomatolog, Specialist Parodontolog

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777