Tratament pentru albirea dinților: acasă sau la stomatolog? Cum alegi varianta bună pentru sănătatea ta

 

Zambet alb
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, tratamentul pentru albirea dinților este realizat cu ajutorul unui sistem profesional modern, numit Lampa Zoom.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 28 ianuarie 2022

Vizualizat de 491 utilizator/i

Majoritatea oamenilor își doresc un zâmbet cât mai alb și atractiv, de aceea, în prezent, albirea dentară profesională este una dintre cele mai căutate proceduri de estetică, din stomatologie.  Toți ne naștem cu o dantură plăcută, complet albă, însă, cu timpul remarcăm că dinții își schimbă culoarea, iar asta ne face să apelăm la tot mai multe opțiuni de albire, fie ele realizate în cabinetul de medicină dentară, fie acasă. Ceea ce trebuie să știm este că un tratament pentru albirea dinților la stomatolog este în continuare cea mai sigură și rapidă variantă, pentru a ne recăpăta zâmbetul din copilărie.

În continuare vom puncta câteva aspecte ce țin de tratamentul pentru albirea dinților, dar și care sunt diferențele unei astfel de proceduri realizată în cabinetul medicului stomatolog, spre deosebire de metodele pe care le aplicăm acasă.

De ce ne dorim dinți mai albi

Zâmbetul este un accesoriu important și cu impact pentru viața noastră socială. Ne susține stima de sine ridicată, iar cu un ajutorul unei danturi complet albe și fără imperfecțiuni putem iniția mai ușor conversații cu cei din jur, fără să avem rețineri.

Pe parcursul anilor, culoarea dinților se schimbă, iar acest lucru este influențat de mai mulți factori. În primul rând de alimentele pe care le consumăm, prin aciditatea sau culoarea lor pot modifica nuanța danturii, spre exemplu: fructele de pădure, roșiile, dar și vinul roșu, cafeaua sau oțetul balsamic. Printre factorii favorizanți se află și fumatul, prin depunerea de nicotină treptat pe smalțul dentar. De asemenea, o igienă orală precară poate modifica aspectul dinților. De aceea se recomandă periajul dentar de cel puțin de 2 ori pe zi, dar și folosirea mijloacelor auxiliare pentru curățare, precum ața dentară și apa de gură.

Mituri și factori de risc despre albirea dinților acasă

Atunci când vrem să reducem costurile unei albiri dentare profesionale, realizată de medicul stomatolog, în cabinetul de medicină dentară, ne folosim de alte mijloace aplicate acasă. Ceea ce trebuie să știm este că o albire a dinților realizată fără monitorizarea unui specialist, poate avea mai multe riscuri pentru dantura noastră, atunci când nu dozăm corect substanțele folosite. Totodată, unele mituri pe care le cunoaștem despre albirea dinților acasă pot fi înșelătoare și fără a obține rezultatele dorite. Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu provoacă mai mult un dezechilibru bacterian la nivelul cavității bucale, decât să redea un zâmbet mai alb. De asemenea fructele precum căpsunile sau lămâia, care în popor sunt considerate alimente ce pot ajuta la albirea dinților, de fapt pot determina o corodare a smalțului dentar prin conținutul de acizi.

Așadar, o albire dentară realizată de către medicii stomatologi, cu ajutorul echipamentelor moderne reprezintă cea mai sigură și optimă solutie pentru ca pacienții să-și recapete zâmbetul alb. În acest caz rezultatele sunt testate, cu exemple reale, iar în urma unui consult clinic tratamentul de albire va fi recomandat de către specialist, în funcție de statusul dentar al pacientului, cu dozele potrivite.

Cum se face albirea dentară profesională, la stomatolog

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, tratamentul pentru albirea dinților este realizat cu ajutorul unui sistem profesional modern, numit Lampa Zoom. Aceasta tehnică non-invazivă albește dinții, fără a avea efecte secundare pentru pacienți. Cu ajutorul lampei Zoom, în doar 60 de minute vei obține dinți cu până la 6 nuanțe mai albi, fără durere și cu rezultate superioare, care se păstrează un timp îndelungat.

Procedura de realizare cu lampa Zoom constă în aplicarea unui gel pe suprafața externă a dintelui și apoi activarea acestei substanțe printr-o sursă de lumină sau laser. Pe tot parcursul procedurii, gingia este protejată de o digă lichidă care se aplică înaintea gelului. Tehnica de albire este complet nedureroasă, însă, după tratament, dinții pot deveni sensibili timp de câteva zile, acesta fiind doar un efect temporar.

Pentru a menține rezultatele obținute în urma tratamentului cu albire dentară profesională, trebuie să fim atenți la o serie de alimente, băuturi sau obiceiuri vicioase ce pot păta dinții, precum cafeaua, vinul roșul, băuturile carbogazoase sau fumatul. Rezultatul unui tratament de albire poate fi menținut și aproximativ 2 ani, însă, acest lucru depinde foarte mult de stilul de viață pe care îl avem sau cât de mult respectăm regulile de igienă orală. De asemenea, în acești 2 ani sunt necesare controale periodice la dentist pentru realizarea unui detartraj dentar sau o igienizare dentară profesională.

De ce să alegi doctorul în locul unui tratament făcut acasă

Tratamentul pentru albirea dinților acasă poate avea un efect mult mai scăzut, spre deosebire de un tratament de albire profesional realizat la stomatolog.Substanțele folosite în cabinetul de medicină dentară au o concetrație mult mai mare, față de produsele din comerț. Medicul stomatolog, în urma unui consult în prealabil, va ști să dozeze corespunzător cantitățile, astfel încât să te bucuri de rezultate excelente și pe termen cât mai lung.

Înainte de un tratament pentru albirea dinților la stomatolog, medicul va analiza și statusul dentar al pacientului. Dacă se constată anumite afecțiuni ale dinților, precum carie dentară sau retracție gingivală, specialistul va recomanda tratarea problemelor existente, înainte de orice procedură de estetică dentară. Este important ca dantura să fie sănătoasă, pentru ca rezultatul obținut să fie la nivelul așteptărilor.

Diferențe de preț și efectele în timp ale tratamentelor de albire pentru dinți

Majoritatea dintre noi ne dorim un zâmbet alb, fără imperfecțiuni, cu un aspect sănătos, însă parcursul de a obține o dantură atrăgătoare nu este la fel de simplu pentru toți, fie că ne raportăm la costuri, fie că discutăm de genetica dinților. Deși albirea dinților acasă pare cea mai convenabilă opțiune atunci când ne raportăm la preț, în realitate ajungem să cheltuim mai mulți bani pe produsele din comerț, într-un timp mai îndelungat și cu rezultate insesizabile. În schimb, albirea dentară profesională poate reprezenta o investiție pe termen lung, cu rezultate pe măsură și într-un timp mult mai scurt.

S-a demonstrat că lampa Zoom înregistrează rezultate cu 50% mai bune decât alte tratamente de albire dentară convenționale. Așadar, pacienții se pot bucura de un zâmbet frumos, datorită noilor tehnologii, într-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777