Urgențe stomatologice - tratamente rapide, în București și în țară

Te doare măseaua, pulsează sau ai un abces care se încăpăţânează să treacă? Indiferent de urgența stomatologică, în doar 30 de minute, specialiştii Dr. Leahu – Clinici Dentare din București, Timișoara, Pitești, Turda, Caramfil, Constanța, Iași, Sibiu, Ploiești sau Galați îţi oferă îngrijire și atenție pentru ca tu să te simţi din nou confortabil.

 

Urgenţa stomatologică înseamnă:

 

  • când un dinte iese din alveolă sau se fracturează în urma unui traumatism
  • sângerări abundente în cavitatea orală
  • pierderea unei plombe sau a altei lucrări restaurative, fapt ce produce leziuni ale limbii sau ale buzelor
Tânără cu durere de măsea la tratament stomatologic de urgență în București
O durere de măsea este o urgență stomatologică. Consultația și tratamentul problemei dentare se fac în cel mai scurt timp, în stomatologia de urgență. La Clinicile Dr Leahu din București și alte orașe scapi de problemă în doar jumătate de oră.

Pentru noi, urgenţele stomatologice sunt la fel de importante ca orice altă problemă medicală, deoarece neglijată sau tratată superficial, produce sechele permanente sau poate necesita tratamente complexe şi mult mai costisitoare.

Cele mai comune urgenţe stomatologice:

Abcesul – inflamaţie dureroasă şi localizată, cu ţesut roşu şi congestionat, care poate apărea în jurul rădăcinii dintelui sau în spaţiul dintre gingie şi dinte. Tratamentul de urgenţă stomatologică este reprezentat de incizia şi drenarea colecţiei purulente, dar poate continua cu tratarea sau extracţia dintelui, după caz.

Traumatismele dento-alveolare (avulsie, luxaţii, fracturi) pot fi tratate prin reducerea, imobilizarea sau extracţia dentară.

Avulsia dentară reprezintă extracţia accidentală a unui dinte din alveola sa. Acesta poate fi salvat prin replantarea în 30, maximum 60 de minute de la accident şi numai dacă dintele este integru.

Luxaţia dentară reprezintă deplasarea anormală a dintelui în alveola sa, ca urmare a unei leziuni traumatice. Tratamentul de urgenţă stomatologică este reprezentat de repoziţionarea (manuală sau chirurgicală) a dintelui în alveolă, urmată de imobilizare.

Fisuri şi fracturi coronare – în acest caz, urgenţa stomatologică o reprezintă doar fractura ce ajunge la camera pulpară.

Pulpita acută (inflamarea pulpei dentare) se manifestă prin: durere pulsantă care se intensifică la mişcări; hipersensibilitatea la rece sau fierbinte; schimbarea culorii dintelui sau umflarea gingiei şi a obrazului. Tratamentul dentar de urgenţă constă în curăţarea cavităţii şi aplicarea unui pansament calmant, apoi a unei obturaţii de canal temporare.

Parodontita apicală acută – se caracterizează prin inflamarea apexului (vârful rădăcinii dintelui), o durere persistentă şi, câteodată, febră, iar în dreptul rădăcinii dintelui gingia devine roşie şi dureroasă.

Hemoragia post-extracţională – apare la 3 – 4 zile de la extracţie, spontan sau provocată de un traumatism. În cazul de faţă, tratamentul de urgenţă este complex şi diferă în funcţie de gravitate.

Alveolita este o infecţie localizată în locul unde a fost extras un dinte şi se manifestă printr-o durere vie, ce dispare a doua sau a treia zi de la extracţie. Tratamentul în urgenţa stomatologică este reprezentat de spălături de igienizare, conuri antibiotice şi, eventual, chiuretaj.

Pericoronarita – apare ca o dificultate de erupţie dentară şi se manifestă ca o iritaţie minoră, însoţită de un gust şi miros neplăcut şi imposibilitatea de a deschide gura.

Abcesul dentar, o urgență dentară frecventă

Printre urgențele dentare pe care le pot avea pacienții, abcesul dentar este una dintre cele mai des întâlnite. ”Abcesul dentar este o problemă cunoscută mai ales în cazul persoanelor care nu vizitează medicul dentist prea des, ci doar atunci când simt durere sau disconfort și este una dintre cele mai frecvente urgențe stomatologice”, explică Dr. Ionuț Leahu.

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog la Clinicile Dr. Leahu prezintă tipurile de abces dentar cu care ne putem confrunta: ”Abcesul dentar este cea mai frecventă urgență stomatologică pentru care se prezintă pacienții la cabinet. Este o infecție bacteriană, care în funcție de punctul de plecare este de două tipuri: abcesul gingival – punctul de plecare este gingia dintelui, între dinte și gingie se acumulează o placă bacteriană, resturi alimentare și poate să apară un astfel de abces – si abcesul apical endodontic – cu punct de plecare caria dentară sau bacteriile care ajung în interiorul dintelui, în coroană, în rădăcină și apoi în spațiul de la vârful rădăcinii, determinând apariția unei pungi de puroi”.

Care sunt însă semnele care îl determină pe pacient să vină la medicul stomatolog?

”Îl determină apariția unei umflături la nivelul gingiei, foarte rar durere. Premergător abcesului pot fi dureri. Apoi roșeață a gingiei, în stadiile mai grave sau dacă pacientul așteaptă mult și ignoră toate aceste semne, febră, frisoane, alterarea stării generale. Soluția este: venit la medicul stomatolog, pus un diagnostic clar și realizat drenajul dintelui respectiv”, spune Dr. Leahu.

Această afecțiune poate fi tratată în două etape: prima, la vizita de urgență în cabinetul stomatologului, apoi ca tratament de rezolvare a afecțiunii. ”Este o dată tratamentul de urgență, iar apoi tratamentul care rezolvă problema respectivă. De exemplu, când vorbim de un abces apical, este nevoie de tratamentul de canal la medic specialist endodont. Când discutăm de un abces gingival: detartraj și diverse substanțe antiseptice, pe care le putem aplica la nivel local. Uneori chiar și pe cale generală avem nevoie de antibiotic sau antiinflamator, dar aceasta este decizia medicului stomatolog, nu luăm noi antibiotice acasă”, a adaugat Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionuț Leahu: ”Ce înseamnă de fapt o urgență în stomatologie? Orice durere de dinți care nu trece în jumătate de oră”

”Trebuie să înțelegem ce înseamnă de fapt o urgență în stomatologie. Cel mai simplu de înțeles de către orice om este desigur durerea. Orice durere de dinți care nu trece de la sine în jumătate de oră, orice durere dentară care nu trece în câteva ore după ce am luat un antiinflamator.

Deci acestea sunt lucrurile care ar trebui să mă alerteze că durerea aceasta se va accentua.

Dacă durerea vine împreună și cu umflătura, aceea cu siguranță este o urgență medicală stomatologică pe care trebuie să o rezolvăm”.

Urgențe stomatologice în București

Pentru tratamente dentare de urgentă poți apela la oricare dintre cele 6 clinici stomatologice Dr. Leahu din Capitală, ce includ atât cabinete pentru adulți, cât și pentru copii. Iată care sunt acestea:

Clinica de copii Academia Spațială Dr. Leahu Victoriei

Strada Arhitect Louis Blanc 19 A, Sector 1, București, 030167
Luni-vineri: 09.00 – 21.00 | Sâmbătă: Închis
Telefon: 021 9777

Centrul de Excelență în estetică dentară Victoriei 19 B

Strada Arhitect Louis Blanc 19 B, Sector 1, București, 030167
Luni-vineri: 09.00 – 21.00 | Sâmbătă: Închis
Telefon: 021 9777

Clinicile Dentare Dr. Leahu Caramfil

Str. Nicolae G. Caramfil Nr. 41, Sector 1, București, 014145
Luni-vineri: 09.00 – 21.00
Telefon: 021 9777

Centrul de Excelență în chirurgie orală Caramfil 2

Str. Nicolae G. Caramfil Nr. 41, Sector 1, București, 014145
Luni-vineri: 09.00 – 21.00
Telefon: 021 9777

Urgențe stomatologice în Pitești

Clinica dentară Dr. Leahu Pitești oferă tratamente moderne și de calitate, servicii integrate, inclusiv pentru pacienții care suferă de autism, schizofrenie sau epilepsie. Restaurarea întregii danturi în 24 de ore, stomatologie laser, ortodonție, radiologie și stomatologie de urgență sunt doar câteva dintre servicii.

Adresa clinicii din Pitești este: Strada Doaga Nr. 11, Pitești, 110440.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00

Telefon: 0770 874 432

Urgențe stomatologice în Timișoara

Clinica dentară Dr. Leahu Timișoara este cea de-a 6-a clinică dentară Dr. Leahu și a doua din afara Bucureștiului. Printre serviciile medicale integrate, medicii noștri tratează orice urgență stomatologică.

Adresa Clinicii Dentare Dr. Leahu Timișoara este: Strada Cozia Nr.71, Timișoara, 300425.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00.

Telefon: 0745 098 333.

Urgențe stomatologice în Turda

Situată în centrul orașului Turda, Clinica Dentară Dr. Leahu pune la dispoziția pacienților servicii medicale integrate, cu aparatură de ultimă generație. Medicii stomatologi din clinica din Turda îți stau la dispoziție pentru orice urgență.

Adresa clinicii este: Calea Victoriei nr 21 A, Turda, 401001.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00.

Telefon: 021 9777.

Urgențe stomatologice în Oradea

Cele 8 cabinetele moderne din Clinica stomatologică Dr. Leahu Oradea oferă confort sporit pentru pacienți și o gamă variată de servicii, printre care și cele de urgență.

Adresa clinicii este: Calea Aradului nr. 4A, Oradea.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00.

Telefon: 021 9777.

Urgențe stomatologice în Constanța

Cu un mediu plăcut, 12 cabinete și aparatură de ultimă generație, clinica noastră din Constanța oferă tratament dentar personalizat și servicii stomatologice de urgență.

Adresa Clinicii Dentare Dr. Leahu Constanța este: Str. Mihai Viteazu nr. 73, Constanța, 900682.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00.

Telefon: 021 9777.

Urgențe stomatologice în Ploiești

Adresa Clinicii Dentare Dr. Leahu Ploiești este: Str. Gheorghe Grigore Cantacuzino 90.

Program: Luni-vineri: 09.00 – 21.00.

Telefon: 021 9777.

Tratamente stomatologice în siguranță, în Clinicile Dr. Leahu București și în țară

Siguranța pacienților și a echipei noastre este importantă pentru noi!

Pentru a proteja și a preveni răspândirea epidemiei de Coronavirus, am implementat măsuri suplimentare de verificare atât a personalului medical, cât și a pacienților și funcționăm conform reglementărilor impuse de autoritățile naționale.

În clipul de mai jos poți vedea ce măsuri de prevenție sunt aplicate în clinicile Dentare Dr. Leahu din București (Nicolae Caramfil 41) și din țară (Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța), atât pentru urgențe dentare, cât și pentru celelalte tratamente stomatologice. Mai multe detalii despre măsurile de prevenție și programări de urgență în perioada coronavirusului se regăsesc în pagina Urgențe.

Stomatologie de urgență, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777