Trei beneficii ale aparatului dentar pe care nu ți le spune medicul dentist

 

Femeie zambind, cu aparat dentar
Aparatul dentar îți poate reda zâmbetul, corectând poziția dinților, înghesuirile sau breșele dentare

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 1 | 4 iulie 2016

Vizualizat de 3.269 utilizator/i

În ultima perioadă, tot mai multe persoane apelează la aparatul dentar pentru a-și corecta dantura. Ideea de a purta aparat dentar nu este una placută, dar astăzi există alignere trasparente și chiar detașabile, care elimină acest disconfort.

Aparatul dentar este cel mai frecvent utilizat pentru a îndrepta dinții înghesuiți sau mușcătura încrucișată și, deși aceste probleme se rezolvă de obicei în timpul copilăriei, există adulți care rămân cu ele și au nevoie de un aparat dentar. Pacienții trebuie înzestrați cu răbdare, întrucât tratamentul ortodontic este de lungă durată. Iată trei beneficii ale aparatului dentar pe care nu ți le spune niciun medic dentist:

  1. Slăbești

În primele zile de la aplicarea aparatului, pacientul se acomodează cu acesta. Tocmai de aceea, posesorul aparatului evită să mai servească gustările dintre mese . Rezultatul? O cură de slăbire eficientă!

  1. Renunți la obiceiurile nesănătoase

Pentru cei care au obiceiul urât de a-și roade unghiile, aparatul dentar este soluția salvatoare. Astfel, acești pacienți sunt nevoiți să renunțe, cel puțin pe perioada tratamentului ortodontic, la rosul unghiilor. Și dacă tratamentul durează cel puțin doi ani, acesta este cu adevărat un câștig atât pentru pacient, cât și pentru cei din jurul său.

  1. Devii selectiv în alimentație

Fie că îi place purtătorului aparatului dentar, fie că nu, prezența bracheților înseamnă totodată o selecție riguroasă a alimentației. Pacientul va evita să mănânce chipsuri, alune ori floricele. Acesta poate fi un lucru bun, cu atât mai mult cu cât unele dintre alimentele greu de mestecat sunt pline de E-uri.

  1. Sănătate dentară îmbunătățită

Folosirea aparatului dentar îți poate îmbunătății sănătatea dentară, deoarece îți va alinia dinții corespunzător și vei avea un zâmbet perfect.  În plus te speli mai des pe dinți pentru că după fiecare masa trebuie neaparat să îți cureți dantura, astfel prevenim apariția problemelor dentare.

Sursa foto: www.gregpittsdds.com

 

Comentarii

1 thoughts on “Trei beneficii ale aparatului dentar pe care nu ți le spune medicul dentist

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777