
Vizualizat de 3.212 utilizator/i
În ultima perioadă, tot mai multe persoane apelează la aparatul dentar pentru a-și corecta dantura. Ideea de a purta aparat dentar nu este una placută, dar astăzi există alignere trasparente și chiar detașabile, care elimină acest disconfort.
Aparatul dentar este cel mai frecvent utilizat pentru a îndrepta dinții înghesuiți sau mușcătura încrucișată și, deși aceste probleme se rezolvă de obicei în timpul copilăriei, există adulți care rămân cu ele și au nevoie de un aparat dentar. Pacienții trebuie înzestrați cu răbdare, întrucât tratamentul ortodontic este de lungă durată. Iată trei beneficii ale aparatului dentar pe care nu ți le spune niciun medic dentist:
- Slăbești
În primele zile de la aplicarea aparatului, pacientul se acomodează cu acesta. Tocmai de aceea, posesorul aparatului evită să mai servească gustările dintre mese . Rezultatul? O cură de slăbire eficientă!
- Renunți la obiceiurile nesănătoase
Pentru cei care au obiceiul urât de a-și roade unghiile, aparatul dentar este soluția salvatoare. Astfel, acești pacienți sunt nevoiți să renunțe, cel puțin pe perioada tratamentului ortodontic, la rosul unghiilor. Și dacă tratamentul durează cel puțin doi ani, acesta este cu adevărat un câștig atât pentru pacient, cât și pentru cei din jurul său.
- Devii selectiv în alimentație
Fie că îi place purtătorului aparatului dentar, fie că nu, prezența bracheților înseamnă totodată o selecție riguroasă a alimentației. Pacientul va evita să mănânce chipsuri, alune ori floricele. Acesta poate fi un lucru bun, cu atât mai mult cu cât unele dintre alimentele greu de mestecat sunt pline de E-uri.
- Sănătate dentară îmbunătățită
Folosirea aparatului dentar îți poate îmbunătății sănătatea dentară, deoarece îți va alinia dinții corespunzător și vei avea un zâmbet perfect. În plus te speli mai des pe dinți pentru că după fiecare masa trebuie neaparat să îți cureți dantura, astfel prevenim apariția problemelor dentare.
Sursa foto: www.gregpittsdds.com
- Cum să îți cureți dinții atunci când porți aparat dentar - noiembrie 18, 2016
- Cum să îți dai seama că ai nevoie de un aparat dentar? - septembrie 2, 2016
- Bruxismul, boala vieții moderne – cauze și efecte - august 12, 2016
lucian
Si ar mai fi:
– te obisnuiesti cu mersul la stomatolog;
– o sa te remarce lumea cu mai multa usurinta, vrei nu vrei 🙂