Tu ți-ai pregătit copilul pentru școală?

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 12 septembrie 2017

Vizualizat de 147 utilizator/i

Caiete, pixuri, stilouri, gumă de șters, rigle și tot ce presupune rechizitele pentru noul an, uniformă, ghiozdan, încălțăminte nouă și multă binedispunere, sau din contră, multă agitație – toate acestea pentru ca micuții noștri să poată începe cu bine noul an școlar, ba mai mult, să fie încântați de cumpărături și să aleagă instrumentele preferate care îi vor însoți pe parcursul unui an școlar de succes!

Cei mici aleargă astfel în toate părțile și aleg penare cu personaje preferate din desene și multe alte obiecte cât mai colorate pe care să le arate prietenilor de la școală. Facem asta pentru fericirea lor și pentru că ne dorim ca aceștia să se simtă cât mai bine.

Cu toate acestea, este foarte important să realizăm cât de necesare sunt “pregătirile care țin de sănătate” și care nu trebuie ignorate sub nici o formă. Rechizitele noi nu îi vor aduce zâmbetul copilului nostru dacă acesta se luptă cu cariile, astfel că, întrebarea responsabilă de început de an școlar este: “Tu ți-ai dus copilul la medicul dentist?

Conform colegiului Medicilor Dentiști din România, cariile dentare afectează cu aproximație 70% dintre copii. Pentru că aceștia consumă destul de multe dulciuri și alimente cu un conținut mare de zahăr iar dinții lor sunt mult mai sensibili, cei mici au mai multe șanse de a se confrunta cu cariile.

Cariile dentare netratate nu doar că vor crea probleme creșterii dinților permanenți (dacă mai este cazul), ba mai mult, acestea îl vor împiedica pe copil să se poată concentra sau chiar să își ducă la capăt ziua, fericit. Pentru că îl va durea, el va simți nevoia să stea retras și să nu se mai joace, nu va mai putea învăța, iar gustările pe care le mănâncă la școală sau la grădiniță vor deveni o povară.

Pentru că singura grijă a unui copil trebuie să rămână acumularea cunoștințelor, programează-l astăzi la una dintre clinicile dentare Dr. Leahu pentru a-l ajuta să depășească pragul cariilor. Pentru părinții care doresc să fie mai preventivi, aceștia pot opta pentru sigilarea măseluțelor, o procedură simplă care se realizează printr-o singură vizită la medicul dentist.

Fă-ți copilul fericit!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777