„Un medic stomatolog trebuie să aibă atât abilități tehnice, cât și de comunicare” – Interviu cu Dr. Carmen Pescu

 

Dr. Carmen Pescu pe scaun in cabinetul stomatologic
Credem că membrii companiei sunt mai mult decât niște angajații, sunt cei care ne ajută să ne ducem mai departe obiectivul, iar împreună formăm o comunitate în sprijinul pacientului.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 7 septembrie 2021

Vizualizat de 979 utilizator/i

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente în zece orașe din România (Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu și Galați) și în Londra. Rețeaua de clinici are 121 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat și o echipă de peste 470 de angajați, dintre care 140 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Indiferent de locația pe care o alegi, poți beneficia de tratamente stomatologice moderne, care să îți readucă sănătatea danturii și să te ajute să zâmbești întotdeauna cu încredere.

Întreaga echipă se află în continuă dezvoltare și pregătire, pentru a oferi cât mai multor pacienți sănătate reală și o experiență excepțională la stomatolog. Despre cum arată o zi în Clinicile Dentare Dr. Leahu din Constanța, dar și despre cele mai importante sfaturi cu privire la igiena orală ne povestește în interviul următor Dr. Carmen Pescu, medic stomatolog.

 1. Când ai decis să devii medic stomatolog și ce anume te-a îndemnat să alegi acest domeniu?

Am ales să devin medic stomatolog în ultimul an de liceu, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Stomatologia este o profesie nobilă, cu rezultate imediate. Clinica stomatologică este singurul loc unde nu simt cum trece timpul.

 1. Cum te simți în cadrul Clinicii Dentare Dr. Leahu din Constanța?

În fiecare zi apar noi provocări și în fiecare zi avem de învățat de la fiecare pacient în parte. În cadrul clinicii este o atmosferă foarte frumoasă. Suntem o adevărată echipă, colaborăm foarte bine, discutăm cazurile și ne sfătuim întotdeauna, iar aceste lucruri sunt foarte importante pentru mine.

 1. Ce te motivează cel mai mult să nu renunți și să îți atingi mereu obiectivele stabilite?

Provocările pentru mine reprezintă o bucurie. În fiecare zi am oportunitatea de a face ceva nou, recunosc că este o responsabilitate foarte mare, dar mă motivează. De fiecare dată trebuie să fiu atentă la orice detaliu pentru ca pacientul să fie mulțumit în totalitate. În final, pacientul contează! De aceea, îmi îndrept întreaga atenție asupra modului în care acesta se simte pe parcursul tratamentului și, desigur, asupra rezultatului final.

 1. Ești un medic tânăr în domeniul stomatologiei. A existat un mentor până acum în activitatea ta profesională care să te inspire și să te motiveze? Dacă da, care sunt sfaturile pe care ți le-a oferit și cum te-au ajutat acestea în activitatea ta de zi cu zi?

Da, am avut un mentor, care mi-a pus pentru prima oară turbina în mână și m-a încurajat, spunându-mi întotdeauna faptul că indiferent de greutățile pe care le întâmpin, trebuie să merg înainte, pentru că doar prin perseverență pot să reușesc să îmi îndeplinesc visul.

 1. Cum se poate gestiona „frica de stomatolog” cu care se confruntă multă lume?

Teama este o reacție normală a corpului atunci când știi că vei trece printr-o experiență traumatizantă, însă tehnicile dentare moderne permit intervenții total lipsite de durere. Indiferent de complexitatea tratamentului dentar de care ai nevoie, cel mai important este să pleci către cabinet cu convingerea că durerea nu va apărea pe parcursul intervențiilor medicale.

 1. Cât de importantă este comunicarea între medicul stomatolog și pacient?

Comunicarea este cel mai important lucru în stabilirea relației cu pacientul, aparținătorii și ceilalți membri ai echipei medicale. Întotdeauna mă gândesc la citatul: „A ști să asculți este prima condiție a unui dialog”.

În societatea modernă, un medic bine pregătit trebuie să aibă nu numai abilități tehnice, ci și de comunicare, pentru că, „pacientului nu îi va păsa niciodată cât de mult știi, până când nu va știi cât de mult îți pasă”.

 1. Ce sfat de igienă orală recomanzi pacienților?
 • Periați-vă dinții corect, cel puțin de două ori pe zi, timp de cel puțin 3 minute.
 • Acordați cel puțin 10 secunde, odată cu fiecare periaj, curățării limbii și feței interioare a obrajilor.
 • Schimbați periuța de dinți după cel mult 3 luni de utilizare.
 • Utilizați mijloace suplimentare de igienizare orală (apă de gură, ață dentară, duș bucal), conform indicațiilor medicului dentist. Dușul bucal este un dispozitiv ce îndepărtează placa bacteriană cu ajutorul unui jet puternic de apă sau apă de gură. Acesta se recomandă celor cu afecțiuni gingivale, parodontale, celor cu aparate ortodontice, pacienților cu lucrări protetice (pe dinți naturali sau pe implanturi), dar și celor ce doresc o igienă orală completă.
 • Mergeți la controlul stomatologic în mod periodic (cel puțin odată la 6 luni), pentru a preveni sau trata afecțiunile orale.
 1. În final, cum preferi să îți petreci timpul din afara clinicii?

Timpul liber mi-l petrec împreună cu familia, în special cu băiețelul meu. Avem diferite activități zilnice, care reprezintă, totodată, și o metodă a mea de relaxare alături de el.

Dacă îți dorești și tu să faci parte dintr-o echipă care pune pe primul loc sănătatea și experiența pacientului, dacă îți dorești să te dezvolți atât profesional, cât și personal și dacă simți că este momentul să faci o schimbare în viață, scrie-ne și trimite-ne CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor.

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134