021 9134 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Vârsta nu reprezintă un impediment în efectuarea unui tratament ortodontic

 

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 0 | aprilie 18th, 2017

Vizualizat de 538 utilizator/i

Tratamentele ortodontice nu țin doar de aspectul fizic, iar în ultimul timp tot mai multe persoane au realizat acest lucru. Care este vârsta de la care poți purta un aparat dentar, care sunt beneficiile sale, dar și cât timp durează un astfel de tratament aflați din interviul acordat de Dr. Carmen Gramaticescu, medic specialist ortodont în Clinicile Dentare Dr. Leahu.

1.De ce ați ales ortodonția ca specializare?

Încă din timpul facultății m-am orientat spre această specialitate frumoasă din dorința de a lucra cu cei mici și tinerii în general. Estetica facială cu tot ceea ce implică ea, un zâmbet superb și redarea încrederii pacientului, echivalează cu un pasaport pentru un nou început.

 2. Cum considerați că trebuie să fie relația între pacient și medicul ortodont?

Relația între pacient și medicul ortodont trebuie gândită ca o investiție într-o relație de prietenie și încredere pe termen lung ce va fi benefică pentru ambele părți.

3. La ce vârstă recomandați pacienților primul control ortodontic?

Primul control ortodontic este recomandat a fi făcut începând cu vârsta de 7 -8 ani o dată cu perioda de permutare a dinților frontali și apariția celor permanenți.

4. Care este vârsta minimă la care recomandați montarea aparatului dentar?

În cazul aparatului dentar mobil, montarea se face în perioada de dentiție mixtă în momentul în care anomalia a fost depistată, deci cât mai devreme, iar pentru cel fix este recomandată temporizarea până la trecerea la dentiția permanentă, ținând cont de maturarea scheletală.

5. Ce înseamnă mai exact un tratament ortodontic și care este durata lui medie?

Obiectivele unui tratament ortodontic sunt mai largi, vizând restabilirea unui echilibru fizionomic, scheletal și dentar optim. Durata variază în funcție de complexitatea tratamentului putând fi între un an și jumătate și doi ani și jumătate.

6. Vârsta la care se pune aparatul este decisivă? Dacă un pacient își pune, de exemplu, aparatul la 50 de ani, procesul este mult mai greu? Sau nu se mai poate corecta deloc?

Vârsta nu reprezintă un impediment în efectuarea unui tratament ortodontic, mișcarea dentară având caracteristicile legate de terenul pacientului. Beneficiile ortodonției la adult sunt date de o eventuală reabilitare orală generală implicând mai multe aspecte ale sistemului stomatologic

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.