Vizitele la clinica de stomatologie pentru copii – necesare pentru o dantura sanatoasa

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 1 august 2017

Vizualizat de 340 utilizator/i

De-a lungul timpului, medicina dentară a evoluat foarte mult. În prezent, medicii sunt împărțiți în funcție de specializare, reușind să se axeze pe ceea ce le place și pe ce consideră că li se potrivește. Ramura medicinei dentare care se ocupă de dantura celor mici  poartă numele de pedodonție.

Indiferent de vârsta copilului, dantura sa trebuie tratată cu o atenție deosebită, chiar dacă vorbim de dinții de lapte sau de dinții permanenți. Prima vizită în cadrul unei clinici de stomatologie pentru copii ar trebui să fie, cel târziu, la vârsta de 2 ani. Atunci, cel mic are deja o mare parte din dinți crescuți, iar pentru a avea o evoluția sănătoasă a danturii, aceștia trebuie ținuți sub observație.  

Mulți părinți consideră, în mod eronat, că dinții de lapte nu sunt așa de importanți și că nu este necesară vizita la o clinică de stomatologie pentru copii. Din contră, acești dinți pot avea efecte negative asupra celor permanenți. Lăsați netratați, dinții de lapte compromiși pot duce la apariția unor probleme relativ grave pentru dinții permanenți. Există nenumărate cazuri în care dantura permanentă iese la suprafața gingiei deja afectată de anumite boli preluate de la dinții de lapte. Din acest motiv, este deosebit de important ca cel mic să fie obișnuit de la o vârstă fragedă cu vizitele la clinica de stomatologie pentru copii și cu respectarea regulilor de igienă orală.

Dinții permanenți ai copilului apar în jurul vârstei de 6 ani și ar trebui să fie păstrați sănătoși toată viața. Cu ajutorul vizitelor regulate la medicul dentist, prin prevenție și tratare, acest lucru poate fi realizabil. Vizitele la clinica de stomatologie trebuie să intre atât în rutina adulților, cât și a copiilor, iar medicul stomatolog ar trebui privit ca pe un prieten. 

Deoarece ne dorim ca toți pacienții noștri să aibă un zâmbet frumos și sănătos, rapid și fără durere, am creat Clinica Dr Leahu Pipera, special dedicată copiilor și adolescenților. Aici, medici specializați pe ramura de pedodonție, cu o vastă experiență în acest domeniu și cu nenumărate cazuri la activ, îi ajută atât pe copilași, cât și pe părinți, să înțeleagă beneficiile prevenției asupra sănătății dentare a întregii familii.

Dacă cel mic se confruntă cu diverse probleme (de masticație, dinți strâmbi sau înghesuiți, pierderea timpurie a dinților de lapte, mușcarea frecventă a obrazului, mușcătura defectuoasă care îl împiedică să mănânce corect), atunci este indicat să vizitați cât mai repede o clinică de stomatologie pentru copii, în vederea identificării și remedierii rapide a problemei. 

În cazul în care copilul se confruntă cu o teamă de medicul dentist, părinții trebuie să îi explice calm și frumos faptul că vizitele la clinica de stomatologie îl vor ajuta să scape de dureri și să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă pentru toată viața. În cazul în care părinții nu reușesc să îl liniștească, medicii dentiști din cadrul clinicii de stomatologie pentru copii Dr Leahu sunt instruiți să comunice eficient cu cel mic, să îi explice pas cu pas ce se întâmplă și să îi arate că nu are de ce să se teamă. De asemenea, dispunem de o tehnologie avansată, care permite inhalosedarea, ce îl ajută pe copil să se relaxeze,  pentru ca medicul își poată desfășura activitatea fără probleme. 

Vino împreună cu cel mic în clinica noastră de stomatologie pentru copii, unde toți prichindeii se simț în largul lor, ca pe terenul de joacă și unde revin cu drag de fiecare dată. Ne găsești pe Str. Erou Iancu Nicolae, nr 124, Pipera. Te așteptăm cu brațele deschise!

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777