search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Zâmbetul este cel mai de preț accesoriu.”– Interviu cu Dr. Sarah Grigorovici, medic stomatolog la Clinicile Dentare Dr. Leahu Ploiești

 

medic stomatolog
Dr. Sarah Grigorovici, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 2 iulie 2021

Vizualizat de 215 utilizator/i

A fi un medic stomatolog bun înseamnă cunoaștere, pasiune și dorință continuă de a le reda tuturor pacienților zâmbetul de altădată. Când vine vorba despre relația dintre medic și pacient, întotdeauna aceasta trebuie construită pe principiul încrederii, iar Dr. Sarah Grigorovici, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești, devine un adevărat prieten pentru pacienții săi. Bucuria pe care o simte atunci când își vede pacienții la finalul tratamentelor stomatologice reprezintă cheia succesului în realizarea celor mai bune rezultate. Despre experiențele frumoase trăite de-a lungul carierei sale, dar și despre provocările pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi, ne povestește chiar Dr. Sarah Grigorovici, în interviul următor.

Ce anume te-a îndemnat să alegi stomatologia?

Întotdeauna am avut o dorință de a studia medicina. Stomatologia a fost o alegere oarecum firească pentru că din punctul meu de vedere zâmbetul este cel mai de preț accesoriu. Faptul că poți schimba într-o singură zi zâmbetul unui pacient reprezintă „superputerea” medicului stomatolog.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești?

Din punctul meu de vedere, o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Ploiești înseamnă o înșiruire de provocări, de întâlniri cu oameni minunați, de experiențe inedite, de prietenii legate cu pacienți noi și, din când în când, de bucuria revederii unui zâmbet pe care l-ai tratat în trecut.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlnești în lucrul de zi cu zi?

Având în vedere faptul că eu sunt medic stomatolog, cu practică limitată la pedodonție, aș aminti aici despre leziunile carioase ale micilor pacienți. Cariile copiilor evoluează foarte rapid, în două luni ajungând de la simple puncte negre, așa cum le numesc părinții, la adevărate leziuni care provoacă dureri însemnate.

Pe de altă parte, din cauza contextului actual, un număr destul de mare de pacienți adulți au evitat vizita la medicul stomatolog și, de aceea, majoritatea problemelor întâlnite la adulți sunt din categoria celor ireversibile, majoritatea necesitând extracția dinților.

medic stomatolog

Dr. Sarah Grigorovici, medic stomatolog

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Îmi doresc ca atunci când pacientul pleacă din cabinetul meu să spună două lucruri: „Nu m-a durut absolut nimic” și „Am înțeles exact ce s-a lucrat astăzi și cum va decurge în continuare planul meu de tratament”.

Anxietatea cauzată de medicul stomatolog este o problemă reală, care a ținut de-a lungul anilor mulți pacienți departe de tratamentele stomatologice. De aceea, încerc continuu să le arăt pacienților mei faptul că se poate și fără absolut nicio durere.

Pe de altă parte, mi se pare absolut normal ca pacientul să înțeleagă pe deplin ce se întâmplă în cabinet și, de aceea, în prima întâlnire stăm de vorbă atât despre dorințele lui, cât și despre realizarea planului de tratament. Consider că, etapele acestui plan trebuie explicate în detaliu pentru ca mai apoi problemele să fie rezolvate cât mai precis și corect.

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ai trăit de-a lungul carierei?

Cele mai frumoase experiențe le-am avut alături de micuții pacienți. Am o slăbiciune pentru copii și, în special, pentru cei care ajung la mine cu dureri mari, care le influențează negativ activitățile zilnice. De aceea, pot spune că pentru mine, cea mai mare bucurie este atunci când cel mic revine în cabinet și îmi spune că nu îl mai doare absolut nimic.

Pe ce valori ar trebui construită relația medic-pacient?

Relația dintre medic și pacient ar trebui construită prin respect și încredere. Acestea sunt, din punctul meu de vedere, reperele esențiale în construirea unei relații solide medic – pacient. Aici, aș vrea să punctez un aspect cu care mă întâlnesc în cabinet încă de la începutul carierei mele. Pacienții trebuie să înțeleagă faptul că atunci când se adresează unei clinici stomatologice, cu medici specialiști și cu experiență, fiecare plan de tratament este gândit și discutat împreună cu aceștia.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Răbdarea și empatia față de pacient sunt calități esențiale pentru orice medic stomatolog. Exact cum aminteam mai sus, pacienții sunt anxioși deoarece majoritatea au avut experiențe traumatizante în trecut. Atunci când un astfel de pacient este pe scaunul stomatologic trebuie să ai răbdare și să încerci să îi demonstrezi faptul că vizita la stomatolog poate fi o experiență plăcută.

În final, am vrea să știm cine este Dr. Sarah Grigorovici în timpul liber?

Atunci când nu sunt la cabinet, îmi place să fiu înconjurată de prieteni și familie, să mă plimb și să descopăr locuri noi.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți dorești să faci parte dintr-o echipă pasionată și dacă ești dornic să înveți lucruri noi, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134