0374 475 555 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Ziua mondială a sănătății orale –motive să zâmbești

 

De: | Etichete: | Comentarii: 0 | martie 20th, 2017

Vizualizat de 104 utilizator/i

Ziua mondială a sănătății orale este sărbătorită în fiecare an pe data de 20 martie. Cu această ocazie, se promovează în lumea întreagă importanţa respectării regulilor de igienă orală şi sunt menţionate beneficiile menţinerii unei sănătăţi orale, la orice vârstă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale, dar multe dintre acestea ar putea fi evitate prin programe de prevenţie, depistare şi tratament.

Este necesar să conștientizăm importanța respectării unor reguli de igienă orală minime și efectele pozitive pe care le are zâmbetul asupra noastră și a celor din jur. Venim astfel cu 5 informații interesante despre zâmbet:

  1. Charles Darwin, singurul care a văzut puterea care se ascunde în spatele unui zâmbet, a descoperit faptul că zâmbetul este universal. Spre deosebire de alte acțiuni fizice, cum sunt limbajul trupului sau comunicarea verbală, care diferă de la o cultură la alta, cu toții înțelegem un zâmbet și sentimentele din spatele acestuia.
  2. Zâmbetul este contagios. Chiar dacă nu ne simțim fericiți, faptul că zâmbim îi face pe cei din jur să zâmbească înapoi. Acest lucru ne poate îmbunătăți starea de spirit.
  3. Zâmbetul poate avea un impact foarte mare asupra relațiilor noastre. Mai mult de jumătate dintre persoane susțin că zâmbetul este primul lucru pe care îl observă la cineva și, în același timp, una dintre cele mai atractive caracteristici ale unei persoane. Acest lucru ar trebui să ne ambiționeze să acordăm o atenție mai mare regulilor de igienă orală.
  4. Zâmbetul ne poate ajuta și în viața profesională, deoarece arată dacă suntem o persoană sociabilă și de încredere. Există șanse mult mai mari să obții un post dacă pe parcursul interviului zâmbești.
  5. În plus, este foarte ușor să zâmbești! Sigur ai auzit că, pentru a zâmbi, ai nevoie de mai puțini mușhi decât pentru a te încrunta. Când te încrunți folosești 43 de mușchi, iar când zâmbești folosești doar 17.

Nu trebuie să lăsăm problemele dentare să ne împiedice să zâmbim, când le putem evita foarte ușor, urmând câteva reguli de igienă orală.

Așadar, dacă îți dorești un zâmbet frumos și sănătos trebuie să ai în vedere următoarele 3 reguli de igienă orală, pe care ar trebui să le urmezi cu strictețe:

  • Spală-te pe dinți de 2 ori pe zi, mai ales seara înainte de culcare;
  • Încearcă să reduci consumul de alimente și băuturi care conțin mult zahăr;
  • Vizitează medicul stomatolog de 2 ori pe an.
Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

clinica stomatologica Dr. Leahu

Părerea ta este importantă pentru noi!

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!

Sunați la 0753 938 938

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu
close-link
GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.